La cel de-al doilea său sezon de Liga a IV-a, Viitorul Curița a dat lovitura. Mai întâi, a devenit, în premieră, campioana județului Bacău, terminând campionatul la o distanță de peste 10 puncte față de a doua clasată, Viitorul Nicolae Bălcescu.

De miercuri, 21 iunie, echipa antrenată de Costică Ene este și deținătoarea fazei județene a Cupei României „Urban Building”. În finala găzduită de moderna bază de la Letea-Veche, Viitorul Curița s-a impus cu 5-2 în fața unei alte formații din eșalonul patru, Voința Gârleni.

Succesul curițenilor nu a fost însă unul facil. Gârleniul a condus în două rânduri, cu 1-0 și 2-1 grație „dublei” lui Bîleș în minutele 5 și 39, ultimul gol fiind înscris din lovitura de la 11 metri. După ce a egalat la unu prin Vasile Lupu, Viitorul Curița a trebuit sa se întrebuințeze serios pentru a duce finala în prelungiri, golul de 2-2 fiind marcat în min. 89, de Bogdan Corman.

În prelungiri, însă, pe teren nu a mai existat decât campioana Bacăului care, profitând și de superioritatea numerică (Toma și Pepelea fiind eliminați în min. 80, respectiv 94) a punctat în alte trei rânduri prin principalii săi realizatori: V. Lupu (min. 101 și 112) și Corman, din penalty, în min. 104.
Ca o noutate, premiile pentru cele două finaliste au fost oferite de noul sponsor al competiției băcăuane, Urban Building, în baza unui parteneriat încheiat de conducerea Asociației Județene de Fotbal Bacău cu firma respectivă.

După realizarea eventului, Sitaru, Apostu, Corman și ceilalți componenți ai Viitorului Curița visează la o noua premieră: accederea în Liga a III-a. Învinși de botoșănenii de la Sănătatea Darabani cu 1-0 în prima manșă a barajului de promovare, curițenii speră să remonteze rezultatul în returul programat sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul „CSM” din Onești și să readuca fotbalul de pe Valea Trotușului în C.