Președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău, Cristian Sava, a primit vizita E.S. Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale a Germaniei la București, prilej cu care cei doi oficiali au discutat despre investițiile făcute de către Consiliul Județean Bacău în infrastructura sportivă, dar și în dezvoltarea copiilor și juniorilor.

De asemenea, contextul discutiei a abordat, printre alte subiecte, și aspecte culturale și economice legate de trecutul și prezentul județului Bacău.

Altfel, în luna aprilie, “Football in Heaven” a revenit în țara noastră pentru episodul cu numărul 6, la Bacău și Harghita. Edițiile de până acum au avut loc în județele Sibiu, Prahova, Brașov și Suceava (de două ori). În Bacău, proiectul a fost organizat de către AJF Bacău, în parteneriat cu Serviciul Public Județean de Promovare a Turismului și Salvamont, din cadrul CJ Bacău.

Astfel, 35 de ziariști, bloggeri, fotografi sau simpli microbiști din țări ca Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda și Norvegia au fost prezenți la evenimentul din județul Bacău pentru a asista la mai multe meciuri de fotbal din ligile inferioare și a vizita obiectivele turistice din zonă.

Inițiat în urmă cu trei ani și jumătate de către jurnalistul Emanuel Roșu, proiectul “Football in Heaven” este considerat cel mai mare eveniment de ”football groundhopping” internațional organizat vreodată în România, apogeul fiind atins la ediția a IV-a, la care au luat parte 55 de fani de zece naționalități.

Articol de Daniel Lazăr