După ce și-a consumat primele episoade la mai multe scoli din mediul rural, proiectul „AJF Mobil- Mingea e în terenul tău” și-a făcut debutul și în municipiul Bacău. Marți, 16 mai, proiectul derulat de Asociația Județeană de Fotbal Bacău și destinat tuturor elevilor din județ a bătut la porțile Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

Elevii de clasele a treia și a patra l-au întâmpinat cu mare bucurie, în calitate de participanți în mod direct, în timp ce micii spectatori din clasele pregătitoare au pus în mod repetat aceleași doua întrebări: „Când mai veniți la noi?” și „când vom juca și noi?”.
Preț de o oră, elevii îndrumați de profesorii de Educație Fizică Viorica Hornea, Costel Păduraru, Bogdan Ghica și Vasile Luca au participat la antrenamentul condus de antrenorii AJF, Giani Florian și Gabi Vârlan. „Prin acest proiect, dorim să le oferim tuturor elevilor din cursurile primare din județ posibilitatea de a juca fotbal în mod organizat. Bucuria copiilor este cea mai de preț realizare a noastră”, a precizat președintele AJF Bacău, Cristian Sava, inițiatorul „AJF Mobil- Mingea e în terenul tău”, un proiect unic în România.

După ce modernul teren de sport al școlii (unul sintetic, dotat cu instalație de nocturnă) a fost marcat cu diferite materiale de antrenament (copete, jaloane etc.), copiii au efectuat diferite exerciții și jocuri distractive, care le-au pus la încercare abilitatea, viteza, precizia sau atenția. Ora de antrenament s-a încheiat cu un meci de mare atracție: băieți contra fete. Și, deși terenul s-a înclinat către poarta fetelor, nu a pierdut nimeni. Dimpotrivă, toată lumea a ieșit câștigătoare. „Suntem onorați și, totodată, fericiți că școala noastră a găzduit, în premieră pentru Bacău, acest proiect”, a declarat directorul adjunct al Șc. Gimn. „Al. I. Cuza”, Anca Sereș.

„A fost cea mai tare oră de anul acesta”, au mărturisit, entuziaști, elevii de la ”Cuza”, a căror bucurie a fost sporită de stickerele cu puiul de dinozaur Dino (mascota proiectului), oferite la final de conducerea AJF Bacău. Derulat în parteneriat cu Consiliul Județean pentru școlile din mediul rural și cu municipalitatea pentru școlile din Bacău, proiectul „AJF Mobil- Mingea e în terenul tău” este inclus în cadrul manifestărilor derulate sub titulatura „Bacăul, oraș european al sportului 2017”. Următoarea etapă a proiectului derulat de AJF Bacău se va consuma săptămâna viitoare, la o școală din mediul rural.