Fost fotbalist legendar, Aurel Ţicleanu, vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a FRF şi lector al Şcolii Federale de Antrenori, a fost prezent sâmbătă, 11 mai, la Slatina.

Acesta le-a prezentat antrenorilor din cadrul CSM Slatina princiiple după care trebuie să se ghideze. Ţicleanu va reveni pe data de 3 iunie în oraşul de pe malul Oltului, atunci când va susţine un nou curs, de data aceasta la care vor lua parte antrenori din mai multe judeţe.

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Aureţ Ţicleanu, le-a împărtăşit din experienţa lui antrenorilor din cadrul Clubului Sportiv Muncipal Slatina, în cadrul unui curs la care au luat parte atât tehnicienii de la copii şi juniori, cât şi antrenorii echipei mari. Acesta le-a vorbit despre principiile după care trebuie să se ghideze în pregătirea sportivilor, dar şi despre importanţa obţinerii licenţelor.

Categoric, fiecare copil merită un antrenor foarte bun. Plecând de la principiul acesta, trebuie să investim foarte mult în resursele umane. Faptul că nouă, românilor ne place fotbalul, faptul că profesorii de educaţie fizică, foştii fotbalişti vor să devină antrenori, cu toţii trebuie să ţină pasul cu noutăţile, să se specializeze. Odată cu nouă conducere de la Casa Fotbalului, există un interes deosebit pentru fotbalul la nivel de copii şi juniori. De aici, peste două zile voi pleca la Zalău, există un mare interes pentru acest sector juvenil. Din păcate, la 14-15 ani, cluburile din ţările mai dezvoltate vin şi ne iau talentele, ne văduvesc de nişte copii, care ar creşte calitatea fotbalului românesc, la Liga a III-a, Liga a II-a şi loturile naţionale. Slatina are antrenori pregăţi, care deţin licenţele UEFA”, a precizat Aurel Ţicleanu, care va reveni în oraşul de pe malul Oltului, pe data de 3 iunie, atunci când se va organiza un nou curs, cu antrenori din mai multe judeţe.

După susţinerea cursului, însoţit de directorul Clubului Sportiv Muncipal, Cătălin Ilie, şi de către Dan Oprescu, antrenor al lotului naţional Under 19, Aurel Ţicleanu a vizitat baza de pregătire a sportivilor slătineni, fiind plăcut surprins de condiţiile oferite. Acesta a declarat că Slatina are toate premisele pentru a obţine performanţă în fotbal, gruparea slătineană fiind la doar un pas de accederea în competiţiile FRF.

Îmi face mare plăcere să vin la Slatina, în inima Olteniei, eu fiind oltean. Cred că, din ce am văzut aici, vă înscrieţi în primele trei cluburi din România, vă prevăd un viitor frumos. Cred că lucrurile aşa se fac, întâi facem infrastructura, după aceea uşor, uşor celelalte, mai ales că zona aceasta a Olteniei are un poteţinal extraordinar, tot timpul a fost o pepinieră, cu atât mai mult cu cât văd că alte echipe nu sunt interesate de copii. Vă ţin pumnii pentru faptul că sunteţi olteni de-ai mei, felicit absolut toată lumea. Odată cu apariţia stadionului cel nou cred că va fi o mare emulaţie. Până la urmă nu este o problemă de buget, cât este vorba de minte, iar la capitolul acesta staţi bine. Slatina cred că ar putea susţine chiar o echipă în prima ligă, pentru că dacă ne uităm, sunt orase mai mici decât Slatina care au echipe în prima ligă. Eu vă ţin pumnii” a declarat Ţicleanu, după vizita la Slatina.

ARTICOL DE SIMONA CIOCIOANĂ