Echipa ieşeană Ştiinţa Miroslava este aproape de a oficializa poate cel mai spectaculos transfer al iernii dintre formaţiile din al treilea eşalon. Ştiinţa vrea să își întărească compartimentul ofensiv prin aducerea atacantului Robert Ambrosie, fost golgeter al primei ligi universitare americane, acesta dându-și acordul pentru a semna un contract pe un an şi jumătate, cu opţiunea de a pleca în cazul unei oferte de la un club din Liga I.

În vârstă de 23 de ani, Robert Ambrosie (23 de ani), fiul fostului atacant al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a jucat în ultimii patru ani în prima ligă universitară din Statele Unite, iar în ultimul sezon a fost golgeterul echipei sale SAGU, marcând 19 goluri în tot atâtea partide. Robert a încheiat studiile peste Ocean şi a decis să-şi continue cariera fotbalistică în România. Ambrosie a început fotbalul la clubul Noua Generaţie Iaşi, sub îndrumarea prof. Sorin Ştefan, iar junioratul l-a făcut la Politehnica Iaşi, unde l-a avut antrenor pe Bebe Manole. În anul 2010, Robert a fost promovat la echipa mare a Politehnicii, mai întâi de către Adrian Falub, apoi de către Marius Baciu. În acea perioadă a jucat la echipa a II-a, avându-i antrenori pe tatăl său Adrian Ambrosie şi pe regretatul Mihai Dănilă.

În anul 2012, imediat după terminarea liceului, Robert a promit o bursă şi a plecat în Statele Unite. Aici a urmat studiile, dar a continuat şi activitatea fotbalistică. În cei 4 ani petrecuţi în prima ligă universitară americană, ieşeanul a evoluat mai întâi fundaş, apoi mijlocaş de bandă, după care s-a reprofilat pe postul de atacant. Şi a făcut o alegere inspirată, pentru că în sezonul 2015-2016 a reuşit să doboare recordul all time al şcolii într-o stagiune, marcând 19 goluri în tot atâtea partide. În paralel cu fotbalul, Robert Ambrosie a urmat şi studii de management sportiv, astfel că după ce va agăţa ghetele în cui va putea urma o cariera de manager în fotbal.

Alte transferuri importante

Ştiinţa i-a transferat în această iarnă pe Marius Chelaru (mijlocaş împrumutat de la CSM Poli Iaşi), Denis Botezatu (revenit după o aventură în Liga a II-a la Metalul Reșița și 6 luni petrecute la Atletico Vaslui în tur), Eduard Sandu (FC Botoșani, FC Dorohoi, Foresta Suceava), Cosmin Nemțanu (CSM Pașcani) şi Sergiu Drăgan.

Cantonament reuşit la Odorheiu Secuiesc

Recent, Ştiinţa Miroslava a revenit acasă după un cantonament de o săptămână derulat la Odorheiu Secuiesc. Echipa ieşeană a disputat şi un meci amical în cantonament, cu formaţia locală AFC Odorheiu Secuiesc, scorul fiind egal, 1-1, gol marcat de Alexandru Marin.

La revenirea acasă, antrenorul Ştiinţei, Cristi Ungureanu, s-a declarat mulţumit de stagiul de pregătire în care s-a pus accentul pe latura fizică. „Sunt foarte mulţumit de modul în care au răspuns elevii mei. Băieţii încep să arate din ce în ce mai mult ca o familie. Sper ca până la reluarea campionatului să înlocuim exerciţiile fizice cu o serie de meciuri amicale, pentru a cristaliza relaţiile de joc. Doar atacantul Radu Văleanu a suferit o uşoară accidentare în ultima zi de cantonament, în rest toţi băieţii sunt în regulă din punct de vedere fizic”, a declarat antrenorul Cristi Ungureanu.