La turneul desfăşurat la Complexul Ciric au participat echipe formate din arbitri de fotbal din Suceava, Bacău, Botoșani, Vaslui, Galați și campionii ediției trecute, arbitrii ieșeni.

La capătul a doua zile pline de meciuri interesante, cu goluri și execuții spectaculoas, arbitrii ieșeni au reușit să își apere titlul câștigat anul trecut. După prima zi a turneului, arbitrii din Iași și Galați au avut maximum de puncte. Ieșenii şi-au învins colegii din Bacău (scor 6-0), Suceava (6-3) și Botoșani (2-0), în timp ce gălăţenii s-au impus în faţa formaţiilor din Suceava (1-0), Vaslui (4-2) şi Botoșani (3-1).

În ultima zi a competiției, arbitrii ieşeni i-au învins pe cei din Vaslui cu scorul de 4-1 şi, după un joc foarte echilibrat, au învins echipa din Galaţi, în urma executării loviturilor de departajare. Pe locurile doi şi trei s-au situat arbitrii din Bacău, surpriza acestei ediţii, respectiv Galaţi, campionii în exerciţiu ai competiţiei naţionale “Cupa Prieteniei”, organizate de Comisia Centrală a Arbitrilor.

Începând din acest an Cupa Moldovei poartă și denumirea „Memorialul Valentin Buimistruc”, în memoria unuia dintre cei mai importanți oameni din fotbalul și arbitrajul ieșean, prin mâna căruia au trecut generații întregi de arbitri din Iași, dar și din zona Moldovei.

Valentin Buimistruc a activat ca arbitru la nivelul Ligii 1, a fost observator, antrenor și conducător, dedicâdu-și întreaga viața pasiunii pentru fotbal și sport.

Ne bucurăm că am reușit să organizăm o nouă ediție a acestei competiții, care încet, încet devine o tradiție pentru arbitrii din zona Moldovei. În anul Centenarului Marii Uniri dedicăm și victoria, dar și întâlnirea noastră cu arbitrii din celelalte județe ale Moldovei, celui care a fost unul dintre mentorii cei mai importanți pentru formarea de tinere talente în arbitrajul ieșean, Valentin Buimistruc. Dincolo de competiția sportivă rămân prieteniile care se leagă între colegii noștri și șansa arbitrilor tineri de a-i avea pentru câteva zile lângă ei pe câțiva dintre arbitrii reprezentativi ai României, arbitri internaționali, arbitri de Liga 1, Liga 2 și  Liga 3. Ne propunem ca la sfârșitul acestui an să organizăm competiția națională “Cupa Prieteniei” la Iași” a declarat Vlad Ciobanu, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași.

Echipa Iaşiului a fost formată din următorii arbitri: Jan Turiţă, Iulian Hordilă (portari), Vlad Ciobanu, Ciprian Aelenei, Cosmin Roman, Tudor Cornea, Andrei Diaconu, Gabriel Mihuleac, Ştefan Tudorache, Răzvan Rusu, Mihai Moisă, Bogdan Hanceariuc, Adrian Vornicu, Iulian Contofan.