Sala de sport din comuna Mecea, Arad, a găzduit duminică, 24 februarie, fazele finale ale celei de-a cincea ediții a Campionatului Județean de Futsal. 

Cele 64 de echipe înscrise au fost repartizate în opt zone, în baza criteriilor geografice.

După disputarea jocurilor din grupe, oficiate de arbitrii Florin Vesa, Sorin Saladea şi Ciprian Pătroi, s-a ajuns la următoarea situaţie:

Grupa A:
1.CS Ineu 9p, 2.Speranţa Turnu 6p, 3.Viitorul Sepreuş 3p, 4.Voinţa Macea 0p

Grupa B:
1.ACS Socodor 9p, 2.Podgoria Ghioroc 6p, 3.Progresul Dieci 1p, 4.Cetate Săvârşin 1p

Semifinale: Ineu – Ghioroc 4-0 şi Turnu – Socodor 3-0
Finala mică: Ghioroc – Socodor 1-2.
Finala mare: Ineu – Turnu 1-2

Codaşă în Liga 4 de seniori, Speranţa Turnu a fost surpriza plăcută a competiţiei de la Macea. Trupa pregătită de Dani Şule a scos din „cărţile” pentru trofeu favoritele din Socodor şi Ineu. „Ne-am străduit să ne prezentăm onorabil, ne-am întărit cu doi fotbalişti de la Pecica şi am izbutit să dăm lovitura. Sincer, nu mă aşteptam să devenim campioni, meritul este al băieţilor, care au crezut în şansa lor. Acum ne mutăm atenţia spre fotbalul mare, pentru că avem ambiţia de a părăsi ultimul loc din Liga 4”, a declarat preşedintele celor din Turnu, Arsenov Radiţa.

Pentru Speranţa Turnu au jucat: Augustin Linguraru, Claudiu Dolga, Iulian Badea, Orlando Roza, Ruben Dobre, Daniel Tambor, Adrian Corbu, Robert Drîglă, Alexandru Vasilca, Sergiu Sziladi, Denis Verche şi Viorel Gabor.

Mingi şi premii speciale

Echipele clasate pe locurile 5-8 au primit câte două mingi de fotbal, iar cele din „careul de aşi” au fost răsplătite cu câte trei mingi şi trofee. S-au acordat şi două premii speciale: Răzvan Vaida (Socodor) – cel mai bun portar şi Adrian Corbu (Turnu) – cel mai bun jucător.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de viceprimarul comunei Macea, Gabriel Bârsăuan şi preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci. Cel din urmă a tras concluzia: „Felicit echipa câştigătoare, dar şi celelalte echipe care au contribuit la spectacolul ediţiei cu numărul 5 a Campionatului Judeţean de futsal. În acest an sărbătorim 120 de ani de fotbal în Arad, primul oraş din România unde s-a jucat acest sport în mod organizat. Vrem să onorăm acest eveniment cum se cuvine şi să conservăm valorile fotbalului judeţean: familie, tradiţie, valoare. Este de datoria noastră să punem umărul şi să transformăm fotbalul arădean într-unul mai unit şi mai puternic”.