Astfel, a devenit o tradiţie ca prima întrecere fotbalistică a fiecărui început de an să fie Memorialul „Nicolae Ardelean”. 

Contând (şi) pe fotbaliști angrenați în Campionatul Național de futsal Under 21, Şoimii Şimand au câştigat a 7-a ediţie a Memorialului „Nicolae Ardelean” la fotbal pentru juniori născuţi 1999 şi mai tineri, competiţie găzduită, în week-end, de sala de sport din oraşul Sântana.

După disputarea jocurilor din grupe, s-a ajuns la situaţia: Grupa A: 1.Unirea Sântana 9p, 2.Şoimii Şimand 6p, 3.Podgoria Şiria 3p, 4.ACS Socodor 0p; Grupa B: 1.Unirea Gurahonţ 7p, 2.CS Ineu 6p, 3.Podgoria Pâncota 4p, 4.AFC UTA 0p.

În semifinale: Şimand – Gurahonţ 3-1 (goluri: Haloş, Balogh, Clej, respectiv, Suciu) şi Unirea Sântana – CS Ineu 3-0 (Oltean, Stanciu şi Marc).

Finala mare: Şimand – Sântana 8-7 (0-0), după 7 m.

În lipsa prof. Dumitru Mărcuş şi a lui Dumitru Buruiană, în ultimul act pe banca şimăndanilor a stat Cristi Şulea (20 ani), jucător la echipa de futsal angrenată în CN Under 21. Iată lotul echipei din Şimand: Andrei Dagău – Daniel Clej, Andrei Haloș, Robert Balogh, Laurențiu Onaca, Narcis Jurj, Fabian Neag, Alexandru Mertoiu și Gabriel Boian.

Fiecare echipă participantă a primit câte o diplomă și o minge de fotbal, primele clasate primind și cupe. S-au acordat şi două premii speciale: Robert Balogh (Șimand) și Daniel Vincze (Sântana), cel mai bun jucător, respectiv, portar al competiției.

În numele Asociației Județene de Fotbal Arad, vrem să le mulțumim celor de la Sântana, autorităților locale în frunte cu primarul Daniel Tomuța, dar și celor de la clubul Unirea, respectiv lui Cătălin Puia. Felicitări câștigătorilor, cinste învinșilor, ne pregătim de Campionatul Judeţean de futsal, care demarează în acest sfârşit de săptămână şi care va avea la start un număr record de echipe, 64, care îşi vor disputa calificarea la turneul final în urma celor opt zone pe criterii geografice”, a declarat Andras Mako, vicepreședinte AJF Arad.