Demarată pe 9 iulie, Cupa Satelor a adunat la start 28 echipe, împărţite în 7 zone geografice, câştigătoarele grupelor – Mureşana Mândruloc, Victoria Zăbrani, Frontiera Pilu, Young Boys Apateu, Crişul Buteni, Progresul Nădab şi Extrem Boys Caporal Alexa – plus echipa gazdă a turneului final, Păulişana Păuliş, disputându-şi, duminică, 30 iulie, trofeele puse în joc.

După un sistem inedit, pentru a asigura fiecărei echipe minimum două jocuri, turneul final s-a dovedit a fi o adevărată pledoarie pentru sportul rege.

După meciuri palpitante, încrâncenate, dar dominate de fair-play, în „careul de aşi” au ajuns: Victoria Zăbrani-Frontiera Pilu 1-2 şi Progresul Nădab – Young Boys Apateu 2-2 (6-3, după loviturile de depoartajare). Meciul pentru bronz a fost câştigat de Apateu (4-2, cu Zăbrani), în timp ce râvnitul trofeu acordat câştigătoarei Cupei Satelor a plecat la Nădab (2-0, în marea finală, cu Pilu).

Festivitatea de premiere a fost onorată cu prezenţa de primarul Păulişului Ioan Turcin, consilierii judeţeni Răzvan Cadar şi Ovidiu Moşneag, reprezentanţii Universităţii Aurel Vlaicu, prorector prof. univ. dr. Teodor Cilan şi lector univ. dr. Gabriel Marconi şi preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci.

Scopul a fost atins

Iniţiatorul acestei inedite întreceri, preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, consideră prima ediţie a Cupei Satelor un real succes: „Ne bucurăm că, pornind de la o idee generoasă, am ajuns să ne atingem scopul, acela de a atrage cât mai multe echipe noi în fotbalul judeţean. Localităţi care dispăruse de pe harta fotbalistică a judeţului Arad în ultimii ani au promis că se vor înscrie în Liga 6, din toamnă, Cupa Satelor fiind „microbul” care i-a stârnit. Vreau să felicit toate echipele participante, cu un plus pentru cele care au ajuns la turneul final, să mulţumesc colaboratorilor, tuturor celor care au crezut în acest proiect, unul care ne propunem să devină tradiţional în luna iulie a fiecărui an”.

La rândul său, prorectorul UAV, prof. univ. dr. Teodor Cilan, unul din partenerii evenimentului, a punctat: „Universitatea noastră a arătat deschidere faţă de proiectele AJF Arad. Cupa Satelor este unul dintre acestea şi ne bucurăm că am pus umărul la o competiţie care, în viitor, va lua o amploare deosebită”.

De asemenea, primarul localităţii gazdă a turneului final, Păuliş, Ioan Turcin – premiat de AJF Arad cu o plachetă în semn de recunoştinţă pentru implicarea în organizarea a Cupei Satelor – a ţinut să sublinieze câteva aspecte: „Sper să fi reuşit să ne ridicăm la înalţimea întrecerii, iar conducerea AJF Arad să ne acorde şi pe viitor în organizare astfel de competiţii care atrag tinerii către sportul rege. Cupa Satelor este, fără îndoială, o întrecere care va avea viitor”.