Liderul seriei A din al doilea eşalon judeţean al fotbalului arădean, AS Dorobanţi, mai are nevoie doar de o victorie pentru a promova matematic în Liga a IV-a, acolo unde nu a mai evoluat de şase ani. După 19 etape, Dorobanţiul are 18 puncte avans în faţa celor de la Cetate Săvîrşin, cu doar şapte meciuri rămase de disputat şi are un parcurs impresionant, fiind singura echipă din cele două serii ale Ligii a V-a care nu a cunoscut încă "gustul" înfrângerii.

Cea mai bună apărare cu un portar care va împlini 57 de ani

AS Dorobanți are cea mai bună defensivă din serie, cu doar 24 de goluri primite,  asta în condițiile în care are un portar care în luna iunie a acestui an va împlini 57 de ani!

Emil ”Sucă” Szabo nu se rezumă doar la a apăra în Liga a V-a, în timpul liber evoluând şi în echipa de old-boys a UTA-ei. Veteranul dintre buturile Dorobanţiului nu vrea să se oprească aici, pentru că Szabo vrea să apere poarta echipei de la Graniță și în Liga a IV-a, în sezonul viitor.

Aproape un sfert din cele 107 goluri au fost marcate de Georgiu

Nu doar la capitolul defensivă stă bine AS Dorobanţi, liderul seriei A fiind echipa cu cel mai bun atac din întreaga Ligă a V-a. Cu 107 reuşite în 19 meciuri, gruparea arădeană a marcat cu nouă goluri mai puţin decât următoarele două clasate în seria A la un loc, având o medie de 5,63 goluri pe meci.

Golgeter este experimentatul Vasile Georgiu (36 de ani neîmpliniţi, foto), cu 25 de reuşite în 14 meciuri jucate, urmat de Lăsculescu şi Horvath, autori a 14, respectiv 13 goluri. De pe lista marcatorilor nu lipseşte veteranul dintre buturi, Emil Szabo înscriind de la punctul cu var în etapa a 18-a, într-un 9-3 cu Mureşul Zădăreni.

Despre performanțele echipei a vorbit Marius Ciubăncan, fostul mijlocaș al UTA-ei, care, la 38 de ani, mai intră și el pe teren când scorul o permite.  ”Avem o echipă bună pentru Liga a V-a, dar și nivelul e destul de scăzut. Nu suntem înfumurați sau să ne dăm mari și tari, dar, în proiectul gândit de noi, acest sezon este mai mult de pregătire pentru adevărata provocare, cea din Liga a 4-a. Sigur, mai avem încă şapte meciuri de jucat din acest sezon, dar e clar că ne facem calcule și pentru la anul. Mai trebuie să ne întărim pe două-trei posturi și bineînțeles să ne păstrăm actualii jucători. Chiar dacă avem și fotbaliști experimentați, cred că propunem și destui jucători tineri interesanți”, a punctat fostul decar al "Bătrânei Doamne"

CĂLIN MNERIE (ARAD)