După disputarea jocurilor din cadrul turneelor organizate în șase dintre cartierele Aradului, cu un număr record de echipe participante, 83, unde echipele formate din trei jucători de câmp şi-au disputat supremaţia pe terenuri de 30/20 metri, dotate cu porți mici, zilele trecute s-a disputat turneul final.

Pe terenul din cartierul Bujac s-au întrecut cele mai valoroase cinci echipe, în sistem fiecare cu fiecare, durata unui joc având 15 minute. La final, podiumul competiţiei rezervate copiilor născuţi în anul 2006 sau mai tineri a arătat astfel: 1.Calea Aurel Vlaicu (cartier Vlaicu) – în formula: David Ștef, Darius Șiclovan și David Schneider. Prof. Flavius Stoica; 2.Strada Voinicilor (cartier Micălaca); 3.Strada Prunului (cartier Grădişte). Au mai participat: Strada Dumbrava Roşie – Ceala (Gai) şi Strada Independenţei (Bujac).

Festivitatea de premiere a fost oficiată de preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, selecţionerul reprezentativei României Under 19, Dan Oprescu şi şeful Comisiei de Copii şi Juniori din cadrul AJF Arad, Gabriel Hărduţ. Toţi participanţii au primit diplome și medalii. În plus fiecare echipă a intrat în posesia unei diplome și a unei plachete oferite de FRF.

Un proiect care câştigă adepţi

Preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, a vorbit despre acest proiect: „Faţă de ediţia din 2017, am crescut din punct de vedere numeric, organizatoric şi valoric. Ne bucurăm că acest proiect câştigă tot mai mulţi adepţi, implicarea Federaţiei şi a sponsorilor asigurând premii şi cadouri pentru toţi finaliştii. Mulţumesc profesorilor de sport de la şcolile din cartierele participante, fără de care reuşita acestui proiect nu ar fi fost posibilă. Ne dorim extinderea acestei competiţii, pentru a ne adresa şi altor categorii de participanţi, elevi de gimnaziu şi liceu şi chiar seniori”.

Mai multe competiţii

Legat de viitor, preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, a mai spus: „Ne aşteaptă o vară fierbinte, cu multe competiţii. Începem în luna iulie cu o nouă ediţie a Cupei Satelor, continuăm cu un alt proiect, Campionatul Firmelor, unde sperăm să atragem un număr cât mai mare de practicanţi ai sportului rege. În fine, Cupa Cartierelor reprezintă o nouă provocare pentru noi, o nouă şansă de afirmare pentru copii Aradului”.