Pentru a patra oară în ultimii ani, Comisia Judeţeană de Arbitri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad a organizat testarea de vară a cavalerilor fluierului sub forma unui mini-cantonament.

Sfârşitul de săptămână i-a prins pe 38 dintre arbitri de fotbal arădeni, majoritatea din circuitul Ligii 4, într-un stagiu centralizat în Ungaria. Cazați la „Gara Hotel” din Fuzesgyarmat, arbitrii au susţinut testările fizice şi teoretice în vederea noii stagiuni fotbalistice, dar au și fost puși la punct cu modificările  Legii jocului.

Marius Alexa, vicepreședintele CJA, Leo Buda, responsabil cu delegările și monitorizarea atentă a arbitrilor, Corneliu Tiulea, coordonator al corpului de obsevatori pentru cavalerii fluierului, Romulus Tănăsescu, însărcinat cu partea de media marketing și Emil Arsa au avut fiecare atribuţiuni clare în acest stagiu. Dincolo de cronometrarea testelor fizice, Yo-Yo și Ariet, sau corectarea celor de 20 de întrebări pe partea teoretică, s-a făcut analiza în imagini a campionatului trecut și s-au purtat discuții pentru a pregăti cum se cuvine sezonul 2019-2020.

Un singur arbitru a căzut testul teoretic, dar el îl va putea relua, cu ocazia examinării celorlalți arbitri care nu au putut participa din diferite motive la acțiunea din Ungaria.

A fost a patra întâlnire centralizată consecutivă pe care o facem, după cea de la Căsoaia, urmând trei la Fuzesgyarmat. Și de această dată ne-am atins scopul, condițiile au fost deosebite din toate punctele de vedere, de la teren de antrenament, sală de conferințe și până la mâncare și recuperare la bazine. A fost un bun prilej de socializare, au fost și componenții noi ai loturilor de arbitri. Am avut plăcuta surpriză să observ o dorință de perfecționare și un interes mare în special din partea celor tineri să evolueze în plan individual”, a spus Leo Buda.