Într-o atmosferă festivă, în sala „Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad, vineri, 8 iunie, s-a desfășurat Adunarea Generală de alegeri de la Asociația Județeană de Fotbal. Printre invitați s-au aflat cinci președinți de AJF-uri din țară: Timiș (Romeo Malac), Bihor (Radu Bitea), Hunedoara (Cristian Petrean), Bistrița (Dan Jiga) sau Sălaj (Daniel Sabou).

Aradul, capitală regională

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a scos în evidenţă rolul AJF Arad în dezvoltarea fotbalului: „Mă bucur foarte mult că sunt în familia fotbalului arădean. De fiecare dată am o deosebită plăcere să-l reîntâlnesc pe bunul meu prieten Adrian Lucaci și să văd fețe mult mai zâmbitoare decât cele triste pe care le-am cunoscut acum patru ani. Cu situația financiară de atunci, care ar fi pus în dificultate nu doar fotbalul arădean, ci și cel național prin crearea unui precedent. Dar, împreună cu Adi Lucaci, ați reușit să treceți peste acest impas și astăzi vă uitați cu foarte mare încredere la proiecte pe care noi, de la București, le vedem a fi implementate și în alte județe. Povestea de succes pe care a avut-o Adi Lucaci aici este confirmată de prezența atâtor colegi din țară. Alături îl avem și pe Sergiu Bâlcea, cel mai important susținător al fotbalului la nivel județean, împreună cu care am avut discuții constructive, iar pentru pasul următor, adică alte proiecte, o să mă mai vedeți și în luna septembrie aici".

Totodată, președintele Federației a detaliat proiectele viitoare legate de Arad: "Vrem să schimbăm din acest sfârșit de an modul de organizare, ne dorim să avem 8 regiuni, iar una din capitale să fie chiar aici la Arad. Asta va impulsiona fotbalul, la nivel regional, nu doar național. Am înființat un fond de 2 milioane de euro pentru terenuri cu gazon sintetic și vrem ca în acest an să facem o astfel de investiție la Arad, un teren de 150-200 mii de euro. Încercăm să facem lucrurile mai bune, vă felicit că sunteți aici, nu sunteți un județ mare ca număr de echipe dar reprezentați pentru noi mai mult decât înseamnă Aradul la nivel național în alte domenii. Fața AJF-ului Arad s-a schimbat mult în ultimii 5 ani, avem și curs de management sportiv, la propunerea lui Adi Lucaci, sunt proiecte frumoase, Cupa Cartierelor, Cupa Satelor, vrem să le implementăm și la nivel național și vor mai fi și alte proiecte. Îi urăm sănătate și va fi președintele vostru și în următorii patru ani. În Federație veți avea întotdeauna nu doar un partener ci și un prieten”.

Luptă strânsă la vicepreşedinţi

Octavian Goga, vicepreședinte al FRF, a fost „maestru de ceremonii” la alegerea președintelui. A fost o simplă formalitate, deoarece Adrian Lucaci nu a avut contracandidat, iar când s-a trecut la vot, unul deschis, 68, din cei 69 de membri afiliați (a lipsit Voința Mailat) au ridicat mâna: Adrian Lucaci, noul și vechiul președinte al AJF Arad!

La vicepreședinți, lucrurile au stat la fel, deoarece vicepreședinții Andras Mako și Ovidiu Coman au fost realeși, cu 56, respectiv 37 de voturi. Petru Barb a luat 30, iar Augustin Păcurar 10.

În Comitetul Executiv al AJF au fost re(aleși), Silviu Puia – Liga a IV-a, Nelu Iovescu – Liga a VI-a, respectiv Dinu Donca – Copii și Juniori. Pentru reprezentantul Ligii a V-a, vor fi alegeri peste 30 zile. Vasile Rad rămâne secretar general, Alina Ţîșcă, trezorier, Carmen Furdean, Comisia de Cenzori, iar Răzvan Cadar, preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri.

Lucaci: „Ard pentru fotbal”

„Am trăit alături de dumneavoastră și am văzut tărie și demnitate. E ușor să le ai când câștigi, dar mai greu este să le ai când pierzi. Atunci când eram jos, când chiar și eu am considerat că AJF Arad nu mai are nici o șansă, în dumneavoastră am văzut tărie și demnitate și asta mi-a dat putere. Nu odată ați venit la mine și m-ați încurajat. Am avut parte de sfaturi înțelepte, se spune că înțeleptul dă ce nu poate păstra ca să primească ceea ce nu poate pierde. Dar peste toate, peste înțelepciune, peste pricepere, peste capacitatea managerială, peste viziune și obiective, pentru capacitatea de a îndelini aceste obiective stă pasiunea, stă dragostea și la mulți dintre dumneavoastră am văzut acest lucru. Pasiunea nu m-a părăsit. Adică dragostea dintâi, cea pe care am avut-o când am dat prima dată în minge. Am aceeași pasiune, ard pentru fotbal, îmi doresc să merg mai departe. Acolo unde este pasiune şi dragoste, unde oamenii ard pentru fotbal, este și succes. Putem fi împreună pentru fotbal, cu dragoste!”, a spus, la final, preşedintele Adrian Lucaci.