Timp de 3 săptămâni, pe arena Motorul, se va desfășura Cupa Aradului, dedicată copiilor și juniorilor.

Peste 100 de jocuri pe categorii de vârstă, între 8 și 19 ani, acestea sunt coordonatele principale ale Cupei Aradului la fotbal, eveniment coordonat de AJF Arad, graţie unui proiect declarat eligibil la sesiunea II „Sportul de performanţă” al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Acţiunea a fost prefațată, la arena Motorul, într-o conferință de presă cu participarea lui Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Răzvan Cadar, în dublă ipostază de consilier judeţean şi preşedinte al Comisiei Judeţene a Arbitrilor, dar şi Adrian Lucaci, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

O nouă etapă

După proiectele cu echipament sportiv pentru afiliaţii AJF Arad şi cel prin care sunt achitate baremurile de arbitraj la jocurile din ligile 4, 5 şi 6, în turul campionatului, împreună cu partenerii noştri de la AJF Arad am trecut la o nouă etapă. Astfel s-a născut Cupa Aradului, turneu de promovare a imaginii noii arene Motorul, al cărui scop este atragerea copiilor către sportul rege” , a explicat vicepreşedintele CJ, Sergiu Bîlcea.

Completat de Adrian Lucaci, în calitate de iniţiator al proiectului: „Scopul acţiunii este creşterea numărului de participanţi şi promovarea fotbalului judeţean. Exact ca şi în celelalte două proiecte câştigate la CMC Arad, Turneul Selecţionatelor AJF (180 000 lei) şi Turneul Internaţional Regional (40 000 lei), cel din urmă organizat în perioada 31 august-2 septembrie, cu participarea selecţionatelor de copii născuţi 2004 ale Aradului, Euroregiunii de Vest, Vojvodinei (Serbia) şi Bekesului (Ungaria). Ne dorim ca această competiţie, Cupa Aradului, să devină una tradiţională şi să fie inclusă, din 2019, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Aradului”.

Proiect eligibil

AJF Arad a câştigat în acest an şi un proiect depus la Centrul Cultural Judeţean din cadrul Consiliului Judeţean la sesiunea I din cadrul „Promovării Sportului de Performanţă”. Este vorba despre: „Fotbalul, carte de vizită a judeţului Arad”, în valoare de 150 000 lei, prin care sunt achitaţi banii de arbitraj şi observare la jocurile din turul sezonului 2018-2019 în Ligile 4, 5 şi 6. Un ajutor extrem de util pentru cele peste 70 de echipe afiliate în fotbalul judeţean.