Gabriel Paraschiv este unul dintre fotbaliștii emblematici pentru Oțelul Galați, Petrolul Ploiești și Flacăra Moreni. Pentru Oțelul Galați a jucat peste 200 de meciuri. Totodată, a bifat și 63 de prezențe în tricoul Petrolului Ploiești. Acum, la 40 de ani, pregătește echipa din orașul natal – Flacăra Moreni și continuă să joace fotbal, în liga a 4-a, la Unirea Colibași.

După ce a renunțat să mai joace la Oțelul, Gabriel Paraschiv ar fi putut alege o funcție importantă la echipa din Galați, clubul pentru a scris istorie: 201 meciuri și 38 de goluri marcate. A jucat și în Liga Campionilor, cu Manchester United! Dar ”Pară”, așa cum îl strigă prietenii, a ales…prima iubire: Flacăra Moreni. Echipa care practic l-a trimis în lumea bună a fotbalului din România. La 40 de ani, Gabriel Paraschiv antrenează formația de pe malurile Cricovului, care se pregătește de un nou sezon în Liga a 3-a.

Fotbalist în activitate

Chiar dacă este antrenorul Flacărei Moreni, Gabriel Paraschiv continuă să joace fotbal, în Liga a 4-a, la Unirea Colibași, echipă dintr-o localitate situată în apropierea Moreniului. În sezonul trecut, în tur, ”Pară” a fost unul dintre principalii marcatori ai divizionarei D, cu peste 20 de goluri marcate! Apoi, în partea a doua a sezonului, s-a legitimat la Flacăra Moreni, acolo unde a activat ca antrenor-jucător.

La Flacăra Moreni, doar în „amicale”

Gabriel Paraschiv a mai bifat ”prezențe” la Flacăra Moreni și în această vară, în seria de amicale. Ba mai mult, a evoluat cu prietenul Alexandru Bourceanu, venit în tabăra ”lupilor galbeni”, pentru refacere: „Mi-a fost de mare ajutor, iar jucătorii mei au învăţat enorm de la el, în primul rând legat de ceea ce înseamnă seriozitate, ambiţie şi mod de lucru. Alex venea după o lungă perioadă de întrerupere, în urma accidentului de la Arsenal Tula, echipă la care nu se va mai întoarce, fiind la final de contract. Normal că l-aş vrea cât mai mult alături de mine, dar va trebui să plece când va fi să aleagă una dintre cele vreo patru oferte pe care le are! Noi ce să-i oferim?", a declarat Gabriel Paraschiv.