Voința Stremț este câștigătoare, în premieră, a Cupei României, faza județeană, după ce a învins în finala de pe “Cetate” pe CS Universitatea Alba Iulia, scor 2-1 (2-1), ce a suferit astfel prima înfrângere de la înființare, în vara trecută.

Formația lui Ionel Marcu a reușit astfel să-și treacă în palmares primul trofeu, încununând un sezon excelent, imbatabilă în Liga a 4-a și vicecampioană la finele sezonului.

“Studenții” au deschis scorul prin Negrea (17)  – abia intrat în teren în locul lui R. David – accidentat, însă dubla lui Epure (33, 44) – reușită din centrările lui Gh. Rîșniță, a înclinat balanța, iar Ioan Budin, oficialul Voinței Stremț, a cucerit cupa, din a treia încercare, după ce Voința a întors scorul, câștigând pe merit, după aspectul jocului.

 Cosmin Epure – MVP-ul finalei

Cu 800 de suporteri în tribună, între care și o galerie stremțană, finala a început alert. Deschiderea scorului a fost prefațată de ocazia lui Trifa (11) – intervenție Dr. Pop, studenții punctând primii pe tabelă prin “rezerva” Negrea. CSU a mai avut o oportunitate prin Cl. Oara (26), dar s-au stins încet, iar inițiativa a fost preluată de oponenți, ce au întors rezultatul prin dubla lui Cosmin Epure (22 de ani) – desemnat jucătorul finalei (o altă ocazie Gh. Rîșniță – 29). La reluare, ritmul jocului a scăzut, neconsemnându-se ocazii până în minutul 71, când I. Mihălțan a reluat cu capul în bara dreaptă, la centrarea omniprezentului Gh. Rîșniță.

Voința Stremț a cucerit cu justețe Cupa României, după 2-1 în finala cu CS Universitatea Alba Iulia, echipă nou-promovată din Liga a V-a, ce a înregistrat primul eșec de la înființare, în cel mai important joc al sezonului. O victorie firească pentru vicecampioana Ligii a IV-a Alba, trofeu ce încununează un sezon perfect, materializat printr-un parcurs impecabil, ce cuprinde 17 întâlniri oficiale fără înfrângere.

O cupă adjudecată în premieră de echipa din Stremț, care va întâlni, în Supercupa AJF Alba, în debutul viitorului sezon, pe Sportul Petrești, campioana județului. Jucătorii lui Ionel Marcu au declanșat fiesta pe gazonul stadionului “Cetate”, bucurându-se după adjudecarea trofeului alături de suporteri și primarul Traian Ștefan Popa, care a participat la festivitatea de premiere organizată de AJF Alba.

Ștachetă ridicată pentru sezonul viitor

Este cel mai importantă zi de când activez în fotbal, avem o echipă minunată! Mă bucur enorm pentru acest trofeu ce confirmă munca depusă în acest an și faptul că am format o familie la Voința Stremț“, a spus Ioan Budin, directorul sportiv al Voinței, ce a câștigat Cupa României din a treia încercare, după cele din 2016 și 2018. “A câștigat echipa mai bine pregătită și care și-a dorit mai mult acest trofeu pe care-l merităm pe deplin. La mulțumesc băieților și conducerii, sunt foarte fericit“, a declarat antrenorul Ionel Marcu, câștigător în premieră al trofeului județean.

“Sunt mândru de colegii mei și de ce am arătat până acu în acest an. Sper să rămânem același grup și în continuare. În viitorul sezon ne dorim să mai urcăm un loc în ierarhia Ligii a IV-a, iar în Cupa României să ne respectăm blazonul și să ne apărăm trofeul”, a precizat Andrei Trifa, căpitanul laureatei, fotbalist ce a evoluat în Liga a 3-a pentru Performanța Ighiu. O performanță deosebită pentru echipa comunală care sezonul trecut a încheiat Liga a IV-a în zona locurilor retrogradabile.

Voința: Golosie – R. Juncan, R. Muntean. I. Cristea, Puia – Epure (84, M. Barb), Trifa, Goangă, A. Breaz (51, N. Pop), Gh. Rîșniță (90+2, G. Cerghedean), Rancea (65, I. Mihălțan); rezerve Mara, Fogoroși, Cetean. Antrenor: Ioan Marcu.

CSU Alba Iulia: Dr. Pop – Apetri, I. Neag, Cordoș– Javla, Al. Man (62, Oprița) – Gligor, Joldeș (46, Horeiciuc), M. Domșa – R. David (17, Negrea), Cl. Oara; rezerve M. Olaru, P. Medrea, S. Stanciu, N. Rus. Antrenori: Vasile Ursu și Răzvan Rusu.

 

Articol de Dan HENEGAR