Foto: Ziarul Unirea

Echipa lui Doru Oancea se va bate cu CSM Târgu Mureș pentru promovarea în al treilea eșalon fotbalistic.

Sportul Petrești a devenit, la 4 ani de la înființare, campioana Ligii a IV-a Alba și se va duela cu CSM Tg. Mureș în dubla de promovare în eșalonul terț, programată pe 15 și 22 iunie.

Din 2015, echipa ce reprezintă o localitate componentă a municipiului Sebeș a avut un traseu ascendent, ridicând mereu ștacheta: 2016 – promovare în Liga a IV-a, 2017 – locul cinci, 2018 – locul doi, 2019 – campioana Ligii a IV-a. Pe lângă titlul cucerit la finalul acestui sezon, în palmaresul grupării “alb-albastre” figurează alte două trofee județene adjudecate anul trecut: Cupa României și Supercupa AJF.

În ciuda unor dificultăți financiare în pauza de iarnă, când gruparea a fost părăsită de trei jucători de bază (Coltor și P. Muntean – la CS Ocna Mureș, Javla – la CSU Alba Iulia), Sportul a câștigat autoritar stagiunea, a cărei favorită era încă din start. Echipa condusă de Doru Oancea a terminat cu șase puncte în plus față de Voința Stremț și 9 raportat la CIL Blaj, cealaltă ocupantă a podiumului. Petreștenii au atins 100 de goluri marcate în ultima rundă și sunt pe locul secund în ierarhia celor mai bune defensive, cu 25 de goluri primite (Olimpia Aiud este prima, cu 24 de goluri încasate).

În cele 26 de jocuri a reușit 20 de victorii, 3 remize și 3 înfrângeri (la Blaj, acasă cu Voința Stremț și în deplasare cu Olimpia Aiud – ultimele două în retur). Una dintre puținele formații din cel de-al 4-lea eșalon competițional cu o finanțare exclusiv din fonduri private, Sportul Petrești a avut în acest campionat un buget cifrat la aproximativ 130.000 de lei.

Președintele Jenu Chirca, în fața celei de-a treia promovări

Președintele Jenu Chirca are ”în palmares” alte două promovări în Liga a 3-a: în 2003 cu Hârtia Petrești, o altă reprezentantă a localității, ce a petrecut o stagiune în eșalonul terț, respectiv în 2005, cu CSM Sebeș (formație ce a avut la bază fuziunea dintre Pielarul Sebeș și Hârtia Petrești). “Am condus autoritar campionatul și ne-am atins obiectivul: ajungerea la marele vis, promovarea în Liga 3! Suntem mândri de ceea ce am realizat, noi, dintr-o suburbie a Sebeșului, reprezentăm județul Alba la baraj”, a spus Jenu Chirca,cel care asigură în bună măsură finanțarea formației “alb-albastre” din Petrești. “Am realizat un sezon bun, a contat că a existat un colectiv unit și multă muncă, depășind astfel momentele delicate din intersezon. Va fi greu, dar nu imposibil, la jocurile de baraj, pe care le abordăm cu toată încrederea”, a mai adăugat oficialul campioanei.

Antrenorul Doru Oancea, a doua oară campion!

După tripla realizată în 2017 (cupă, campionat și promovare) cu Șurianu Sebeș, antrenorul Doru Oancea, împreună cu Dan Comșa, a fost artizanul performanțelor realizate de Sportul Petrești în ultimii doi ani. “Sunt pentru a doua oară campion al județului Alba. Dacă aș face o comparație între cele două sezoane, acesta a fost mult mai greu, prin prisma problemelor întâmpinate în iarnă. Este o performanță mare, am dus un retur întreg cu 14-15 jucători și îmi felicit băieții pentru acest parcurs”, a menționat Doru Oancea. “Reprezentăm Alba la baraj și sper să o facem bine. Întâlnim, din punctul meu de vedere, cel mai puternic adversar din zonă. Ne jucăm însă șansa împotriva unei echipe foarte bune, cu jucători precum Astafei, Ferfelea sau Candrea”, a mai adăugat Oancea.

Lot Sportul Petrești: Lepădat, Dobre – Cr. Popa, Samoilă, Cutean, Gavriluță, P. Ștefan, Rahovean, Ov. Stancu, Ad. Ignat – D. Ianc, Ludwig, Buligă, M. Cristea, T. Mărginean, Ad. Lăcătuș, Al. Lăcătuș – G. Oltean, Bălaș, Afrapt. *Golgheteri Bălaș – 19 goluri, P. Muntean – 14 (plecat în retur), Ad. Lăcătuș – 12, Coltor – 11 (plecat în retur), Buligă – 8.

Staff-ul administrativ: Jenu Chirca – președinte, Adrian David – vicepreședinte, Gligor Barbu – președinte de onoare;

Staff-ul tehnic: Doru Oancea – antrenor principal, Dan Comșa – antrenor secund și organizator de competiții, Ciprian Rîșniță – antrenor juniori A1, Ana Țăran – medic, Nicolae Bușa – masor.


Articol de Dan HENEGAR