Competiția juvenilă s-a adresat mai multor grupe de vârstă, de la fotbaliști născuți în anul 2003 și până în anul 2008, iar pentru copiii de pe Valea Sebeșului, pregătiți de antrenorul Florian "Bebe” Brumaru, a fost o experiență de neuitat din toate punctele de vedere, plecând de la festivitatea de deschidere și până la meciurile propriu-zise. Prezentă la categoria de vârstă 2008, echipa de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei Săsciori a terminat turneul fără eșec, clasându-se pe poziția a 5-a, între cele 16 echipe.

“Concluzia este una fermă, prin fiecare meci am făcut cinste clubului și României, am câștigat respect și apreciere prin evoluțiile noastre”, a declarat antrenorul Florian Brumaru. Toată perioada petrecută în Italia a fost ceva aparte pentru tinerii fotbaliști, începând cu grandioasa festivitate de deschidere și prezența actualilor echipieri ai Interului, Borha Valero, Miranda și Handanovic. “O organizare excepțională și un format foarte interesant al competiției. Meciurile s-au disputat pe terenurile din incinta bazei sportive a Academiei Inter Milano și vorbim aici despre nouă terenuri sintetice și alte două acoperite. Arbitrajul a fost asigurat de foști jucători ai Interului, încurajându-se foarte mult jocul ofensiv, cu posesia plecând de la portar”, a adăugat antrenorul Florian Brumaru.

Remiză cu puternica Inter Milano

“Spartanii” lui Bebe Brumaru au fost repartizați în cea mai grea grupă, alături de echipa gazdă, Inter Milano, îndeplinindu-se astfel dorința antrenorului de a avea drept adversar puternica formație a “nerazzurri”-lor. Cu echipamentul în culorile rivalilor tradiționali ai Interului, “roșu-negru” (AC Milan), românii au reușit un rezultat mare, remiză 2-2 (goluri marcate de Rădac – penalty și Zoicaș). Au urmat confruntările cu Lugano, victorie 2-0 (au înscris Todea și Rădac) și Como, un nou succes, scor 3-1 (goluri semnate de Hudrea – două, din penalty). Clasată pe poziția secundă a grupei, Școala de Fotbal Valea Frumoasei Săsciori a jucat apoi pentru locurile 5-6, cu Mazzo Di Rho Cagliari, impunându-se cu scorul de 4-2 (duble Zoicaș și Hudrea).

Lotul deplasat:  Robert Zdroba, Roberto Davel, Alberto Vaida, Fabian Rădac (golgheter, cu 4 reușite), Sergiu Todea, Tudor Zoicaș, Raul Hudrea și Horea Dragomirescu.