Superlativele „fenomenului” Industria Galda de Jos în returul Seriei a 4-a!
Portarul Cătălin Ştef – singurul fără gol primit, echipa condusă de Paul Ciucă – unica cu 10 puncte strânse

În cea mai dificilă perioadă a existenţei, din punct de vedere financiar, Industria Galda de Jos uimeşte în plan sportiv în această primăvară. Deşi evoluează pe „gratis”, găldenii continuă să impresioneze şi au şanse reale de a promova în eşalonul superior. Echipa găldeană este vicelider al Seriei a 4-a din Liga a 3-a, la egalitate de puncte cu CSM Şcolar Reşiţa, însă pe lângă aceste rezultate extraordinare se mândreşte cu alte performanţe. Industria este singura echipă din C4 ce nu a cunoscut gustul eşecului şi a acumulat 10 puncte în cele 4 etape din retur. În plus portarul Cătălin Ştef este unicul goalkeeper din serie ce nu a scos balonul din plasă în cele 360 de minute scurse din partea a doua a sezonului. O altă echipă ce nu a primit gol în primăvară în al treilea eşalon este CS Tunari, în Seria a 2-a, ce a adunat 10 puncte, fără gol primit, golaveraj 5-0, spre deosebire de Industria ce are 4-0 în retur! Mai mult, Andrei Cernea, cu 10 reuşite, este golgheterul Seriei a 4-a şi principalul marcator din acest sezon al echipelor din Alba. Şi aceasta în condiţiile în care jucătorii au acceptat să evolueze fără a fi plătiţi, restanţele urmând a fi achitate probabil în luna mai, după ce se lămureşte forma de finanţare din partea Primăriei. În acest context menţionăm că Metalurgistul Cugir este singura cu maximum de puncte în Seria a 5-a şi campioana returului, la golaveraj, având 12 puncte, la fel ca şi Aerostar Bacău.

Cătălin Ştef: “Cea mai bună perioadă a carierei”
La 28 de ani, portarul Cătălin Ştef traversează cea mai fericită perioadă a carierei la nivelul Ligii a 3-a, cu cele 4 partide consecutive în care nu a primit gol. “Este o premieră pentru mine şi sper să mai treacă etape bune până să primesc gol. Această invincibilitate îmi dă încredere mie cât şi colegilor. Aceste rezultate nu îmi aparţin doar mie, ne-am maturizat ca şi grup, ca şi echipă, am căpătat siguranţă. Anii trecuţi erau meciuri în care marcam de 3 ori şi primeam 4 goluri”, a spus goalkeeperul titular al Industriei, aflat la al 4-lea campionat petrecut între buturile Industriei, cu care a promovat acum trei sezoane în Liga a 3-a.
Cătălin Ştef susţine că problemele financiare nu sunt un impediment în acest moment pentru Industria, gândindu-se chiar la Liga a 2-a. „Ştim ce fel de oameni avem în conducere şi avem încredere că se vor rezolva. Atât timp cât suntem acolo sus şi avem şanse, de ce să nu ne gândim la promovare? Ne ducem crucea mai departe şi încercăm să fructificăm această oportunitate, să adunăm cât mai multe puncte din fiecare joc, iar la final să tragem linie„, a mai spus portarul Industriei.

Paul Ciucă: “Bucuroşi şi în acelaşi timp surprinşi”
Antrenorul Paul Ciucă susţine că seria excelentă din primăvară este o surpriză şi pentru apropiaţii Industriei. “Nu discutăm de promovare, deşi suntem cotaţi cu şanse. Noi jucăm până la capăt, din aproape în aproape, să vedem ce se întâmplă. Suntem bucuroşi şi în acelaşi timp surprinşi pentru aceste rezultate din primăvară, notabile, în ciuda problemelor financiare şi de efectiv. Faptul că nu primim gol ne întărește încrederea în propriile puteri și ne face să ne dorim să continuăm cât mai mult pe această linie”, a spus antrenorul Paul Ciucă. La 37 de ani, Paul Ciucă încă mai joacă, fiind antrenor-jucător la Viitorul Spicul Daia Română, cu care se situează pe locul al treilea în Liga a 4-a, asta pe lângă activitatea de la Industria Galda de Jos cu care uimeşte în Liga a 3-a.

Metalurgistul Cugir, campioana returului!
În acest context, să menţionăm că Metalurgistul Cugir este o altă echipă din Alba remarcată în retur: maximum de puncte în Seria a 5-a, cu 4 victorii la rând. La acest nivel, performanţele Cugirului sunt concurate de Aerostar Bacău în Seria 1, moldovenii strângând tot 12 puncte (golaveraj 7-1). Însă gruparea de sub Drăgana este campioana returului, după 4 etape, cu un golavaraj superior 10-4.