Stadionul “Cetate” din Alba Iulia va fi gazda în acest an a unui eveniment de seamă, ce cuprinde o acţiune dedicată fotbalului, un atractiv meci demonstrativ şi un concert al trupei Direcţia 5. Sâmbătă, 27 august 2016, începând cu ora 17.00, pe stadionul “Cetate” din Alba Iulia, AJF Alba, în parteneriat cu Asociaţia Keep Your Dream (KYDA), organizează Festivalul Fotbalistic Grassroots (UEFA Grassroots Day) pentru copii născuţi în anul 2003 şi mai mici (băieţi şi fete), care va cuprinde diverse activităţi şi competiţii fotbalistice (jonglerii cu mingea, lovituri la bară, ştafetă, turneu de fotbal etc.).

Puştii prezenţi la Festivalul Grassroots vor primi îngheţată, apă, şepcuţe personalizate şi diplome de participare.

Începând cu ora 19.45, se va disputa meciul demonstrativ dintre “Old Boys Dinamo” (echipă care va fi prezentă duminică, la Ocna Mureş, la aniversarea a 8 decenii de la inaugurarea primei nocturne din România) şi “Corpo & Friends”. Din echipa condusă de fostul arbitru FIFA vor face parte, printre alţi, Dorinel Munteanu, Adrian Ilie, Ovidiu Maier, Stelian Gherman, Horaţiu Cioloboc, Adrian Truşcă, Mihai Manea.

În program mai este prevăzută o demonstraţie de Zumba (fetele de la Big Fitness Cluj-Napoca, conduse de Ramona Cocuţ) şi o tombolă efectuată pe baza biletului de intrare la evenimentul caritabil, adresat copiilor de la Centrul Social “Sfânta Veronica” Dumbrava, prin programul de responsabilitate socială “Fotbal pentru Suflet, Familie prin Fotbal”. Ziua se încheie cu concertul Direcţiei 5, una dintre cele mai în vogă formaţii din ţară, ce va debuta la ora 21.00.

10 lei, intrarea generală
Biletul de intrare pentru publicul spectator va fi de 10 lei (intrare generală), biletele putând să fie cumpărate de la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, iar în ziua evenimentului biletele se vor putea cumpăra de la casa de bilete 1 a stadionului Cetate (din spatele benzinăriei Omv) şi accesul în stadion pentru spectatori, se va face numai pe la poarta 1 (tribuna 1 pe partea cu tribuna oficială).