Fără îndoială că portarul Nicuşor Dragoş Bănică este cel mai galonat component al echipei din „Arini”, Şurianu Sebeş, ce se află doar la un meci de promovarea în Liga 3. În vârstă de 33 de ani, goalkeeperul campioanei conduse de Doru Oancea are în spate un trecut remarcabil, împărţind vestiarul Universităţii Craiova cu „nume grele”. Ajuns de un an şi jumătate în fotbalul judeţean, Bănică şi-a dovedit rapid clasa, devenind în scurt timp un jucător admirat şi probabil „number one” între portarii competitoarelor din Alba. „Mă onorează aceste aprecieri, probabil la această formă bună a contat seriozitatea de la antrenamente, modul cum mă pregătesc. Dar nu aş fi putut realiza nimic fără aportul colegilor”, a declarat Nicuşor Bănică.

Trei promovări, ultima cu Mureşul Vinţu!
Cu ADN „alb-albastru”, Bănică este legat de Universitatea Craiova, unde a fost coechipier, în diverse perioade, cu Papură, Luţu, Ovidiu Stângă, Pleşan, Gabi Popescu, fraţii Costea sau Claudiu Niculescu, fiind pregătit printre alţii de Nicolo Napoli sau Mircea Rednic. Portarul Sebeşului a strâns 8 jocuri pe prima scenă, Bănică mai activând la Poiana Cîmpina, Minerul Lupeni, FC Drobeta, Pandurii Tg. Jiu, Alro Slatina sau Minerul Motru. În acest răstimp, olteanul a reuşit trei promovări, cu Universitatea Craiova în Liga 1, Pandurii Târgu Jiu 2 în eşalonul secund şi Mureşul Vinţu, vara trecută, în eşalonul terţ. „Am obţinut la Caransebeş un rezultat foarte bun, dar trebuie să rămânem la fel de concentraţi şi motivaţi în retur, întrucât nu ne aşteaptă un meci uşor. Vrem să promovăm şi avem nevoie apoi de implicarea autorităţilor locale pentru a continua la nivel de Liga a 3-a la Sebeş”, a spus portarul originar din Balş.

Recorduri de invincibilitate
Venit la Mureşul Vinţu de Jos sub comanda lui Dan Mănăilă, înaintea returului trecut, Bănică şi-a trecut în cont recorduri greu de atins: un singur joc pierdut, la Ocna Mureş în cele 48 susţinute pentru Mureşul Vinţu de Jos şi Şurianu Sebeş. În respectivele întâlniri, portarul dublu campion în Alba a primit numai 16 goluri, două pe când era la Vinţu.

"Să nu se repete istoria de anul trecut!"
Bănică abia aşteaptă să sărbătorească a doua promovare consecutivă în Liga 3 şi speră ca la toamnă să se bucure cu Şurianu Sebeş de meciurile din eșalonul al treilea, spre deosebire de stagiunea precedentă. „Sper să nu se repete ce s-a întâmplat anul trecut! Chiar îmi doresc să nu trăim aşa ceva, iar dacă promovăm, să ne bucurăm de Liga 3”, a declarat portarul Șurianului.

În actualul sezon, Nicușor Bănică s-a aflat, în pauza competiţională, la un pas să ajungă la Performanţa Ighiu, însă până la urmă a rămas la Şurianu. „Aşa a fost să fie, nu-mi pare rău că am luat această decizie, chiar dacă aveam oportunitatea să joc «mai sus». Îi felicit pe foştii mei colegi, s-au descurcat foarte bine. Îi felicit, le urez baftă şi abia aştept să ne întâlnim în meci direct”, a concluzionat olteanul adoptat rapid în Ardeal. Acesta face o promisiune în privinţa viitorului. „Nu am de gând să plec curând din Alba, am şi motive personale să rămân cât mai mult aici”, a mai adăugat Bănică.