Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, laudă inițiativa FRF și consideră că Liga Elitelor este mediul propice de construire a performanței.

Vestea înființării acestei competiții i-a surprins plăcut pe membrii afiliați FRF și în special cluburile cu activitate la nivel juvenil. Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, consideră că această competiție asigură tinerilor fotbaliști o pregătire bună pentru performanță. “Liga Elitelor este ca o rampă de lansare pentru jucătorii care au participat la Turneul Speranțelor în sezonul 2017-2018. În plus, este prima lor competiție adevărată, cu meciuri echilibrate, un prolog al carierei care îi așteaptă în fotbal, a spus Petropulos.

În acest moment, în județul Alaba există 17 cluburi cu CIS diferit cu activitate juvenilă, un record la nivelul județului. Principalele beneficii aduse de o astfel de competiție, sunt jocurile pe care le vor disputa echipele calificate la faza regională, cu echipe de valori apropiate. Obiectivul AJF Alba este ca cele 3 echipe care se vor califica la faza regională să reprezinte județul cu succes, iar cel puțin 5 jucători să intre circuitul Naționalei României U-15, a continuat Petropulos.

Președintele AJF Alba consideră că următorul pas ar fi implementarea la cât mai multe categorii de vârstă, a competiției Liga Elitelor, unde echipele valoroase, să aibă cât mai multe jocuri cu echipe de aceeași valoare, doar așa tinerii talentați vor putea evolua și își vor putea șlefui calitățile.

Referitor la reacțiile părinților și copiilor din Alba, Cristian Petropulos a precizat: “Reacțiile au fost pozitive, aceștia fiind încântați de competiția care va începe în 25 august 2018, cu faza județeană. Până acum, la această categorie de vârstă organizam doar campionatul județean al juniorilor U15. Acum, copiii vor avea o competiție națională mult mai valoroasă”.