Marţi, 4 aprilie, de la ora 17.00, la Cugir se va juca fotbal pentru viaţă, încasările partidei din Liga a 3-a, dintre Metalurgistul Cugir şi Unirea Jucu urmând să fie donate pentru Mateo, băiețelul din Cugir care suferă de opt boli și are nevoie de o operație pentru a putea merge singur. Gruparea „roş-albastră” de sub Drăgana se alătură astfel campaniei umanitare declanşate în Cugir pentru sprijinirea acestui copil vitregit de soartă.

Banii strânşi la respectiva întâlnire vor fi direcţionaţi spre familia puştiului în vârstă de 8 ani, care a suferit de-a lungul anillor multiple intervenţii chirurgicale. Oficialii divizionarei terţe au dovedit că au suflet mare şi se alătură campaniei umanitare declanşate în localitatea de sub Drăgana, pentru a-l sprijini pe micuţul Mateo.

Apel la suporteri! Să vină în număr cât mai mare!
Astfel, fotbalul depăşeşte graniţele unui simplu joc şi dovedeşte că face parte din viaţă. “Facem un apel pe această cale la suporterii Metalurgistului din Cugir. Să vină în număr cât mai mare la acest meci, să reuşim astfel să strângem o sumă cât mai consistentă, prin care să putem şi noi ajuta un băieţel care trece prin mari suferinţe. Nu este un act de binefacere, este o normalitate şi încercăm să ajutăm, să fim alături de Mateo, pentru că înainte de a fi jucători, antrenori, sau conducători, suntem oameni şi ne pasă”, a spus Bogdan Petric, oficialul Metalurgistului Cugir. Mateo are nevoie urgentă de sprijin iar campania umanitară iniţiată de Asociaţia “Ţine de tine” din Cugir i-a impresionat pe zeci de cugireni, care s-au mobilizat şi au sărit în sprijinul său. Mateo este un copil în vârstă de 8 ani din Cugir, care s-a născut cu leziuni cerebrale și are mare nevoie de ajutor.

Băiețelul a suferit de-a lungul anilor multiple intervenții chirurgicale, iar cu tratamente de recuperare constante, deprinderile lui motrice s-au mai îmbunătățit. Până atunci, Mateo are nevoie de ajutor pentru a putea continua tratamentul, fără de care starea lui ar putea intra în regresie. Totodată, are nevoie de echipamente speciale, urgente fiindu-i încălțămintea specială și ortezele ce-i atenuează durerea și disconfortul.