În Săptămâna Mare, reprezentanții Unirii Alba Iulia, în frunte cu președintele Mihai Dăscălescu, au făcut un gest extraordinar în acestă perioadă dificilă în care toți suferim din cauza efectelor pandemiei de coronavirus.

„Alb-negrii” au fost pe post de Iepuraș pentru copiii de la „Rița Gărgărița”, centrul social din Alba Iulia! Cu suma strânsă din donațiile jucătorilor pregătiți de antrenorul Mihai Manea și de reprezentanții clubului au fost cumpărate 30 de pachete care au fost duse în Joia Mare la copiii de la Casa de tip familial “Rița Gărgărița” din Bărăbanț (cartier al municipiului reședință de județ).

Am considerat, împreună cu jucătorii, staff-ul și conducerea, că și noi am trecut printr-o perioadă dificilă și, în pragul Sărbătorilor Pascale, am dorit să fim alături de acești copii și să le facem o bucurie. Toți suntem încercați și ar fi oportun să nu uităm să facem bine, să nu mai ținem supărări, să ne întoarcem fața unii către ceilalți. Mesajul nostru este să nu uităm să fim oameni. Dorim Sărbători fericite tuturor alături de cei dragi, multă sănătate”, a transmis antrenorul Mihai Manea.

Solidaritate de la un club care a suferit

Donația vine de la o echipă vitregită din punct de vedere financiar până în urmă cu o lună. Unirea Alba Iulia a suferit mai bine de un an din pricina lipsei banilor, jucătorii având o perioadă îndelungată în care nu și-au încasat contractele (în 2019 au primit numai două salarii). În cele din urmă, situația s-a rezolvat, au intrat banii aștepați de club de la Al Ahli, din Arabia Saudită, și a fost depășit momentul critic, lucru ce a coincis cu întreruperea campionatului.

Dincolo de latura pur finaciară a acțiunii sociale rămâne o inițiativă de apreciat a celor ce activează la divizionara terță. Un gest caritabil al grupării albaiuliene, ce a înțeles să fie aproape de comunitate în preajma Sărbătorilor Pascale, acum când totul s-a schimbat și trăim momente speciale din pricina pandemiei ce zguduie mapamondul. Darurile uniriștilor au ajuns la copiii de la “Rița Gărgărița”, vizitați de președintele Mihai Dăscălescu, vicepreședintele Horia Bărdaș, antrenorul Mihai Manea, team managerul Raul Oargă și căpitanul echipei, Ciprian Selagea, ce au semănat bucurie în sufletele celor mici.

În urmă cu șase ani, în aprilie 2014, copiii din respectivul centru au avut parte de o altă supriză de acest gen din partea formației CSU Alba Iulia, de baschet feminin, strângându-se jucării la un meci cu Sepsi Sf. Gheorghe, care ulterior au fost donate.

ARTICOL DE DAN HENEGAR (ALBA IULIA – ZIARUL UNIREA)