Şurianu Sebeş şi Mureşul Vinţu de Jos au remizat în ”Arini”, scor 0-0, în derby-ul Ligii a IV-a, rezultatul putând fi considerat nemulţumitor pentru amfitrioni, care au avut iniţiativa şi au lovit, în actul secund, în două rânduri transversala, prin P. Muntean (51) şi Borşoi (80), foşti echipieri ai vizitatorilor! Lupta pentru promovare rămâne încinsă, combatantele pierzând primele puncte din primăvară. Astfel, dacă Mureşul rămâne unica echipă a eşalonului care nu a primit gol în retur, Şurianu a bifat întâiul joc în care nu a punctat.

Mihai Manea: ”N-am avut parte de noroc”

Dezamăgit pentru remiza înregistrată în compania fostei echipe, Mihai Manea a acuzat lipsa de şansă în acest meci. ”Am disputat o întâlnire peste nivelul Ligii a IV-a, iar noi am fost echipa mai bună. Am dominat adversarul, dar nu am avut parte de noroc. Îmi felicit jucătorii pentru că au dat dovadă de atitudine, au muncit, lupta pentru promovare nu s-a încheiat. O să jucăm fiecare meci la victorie până la final”, a precizat antrenorul principal al echipei din ”Arini”. Şi pe bună dreptate, după aspectul jocului, Şurianu, echipa mult mai preocupată de ofensivă, merita să învingă, fiind însă lovită de ghinion la respectivele faze.

Dan Mănăilă: ”Ne-am respectat poziţiile din clasament”

”Rezultatul este foarte bun pentru noi, este o cărămidă importantă în lupta pe care o vom duce până la capăt. Ambele echipe ne-am respectat poziţiile din clasament şi trebuie să felicit jucătorii pentru fair play şi modul cum s-au implicat”, a apreciat Dan Mănăilă, antrenor care a depăşit pozitiv cele două derby-uri disputate, cu Viitorul Sântimbru şi Şurianu Sebeş. Acesta a avut şi o declaraţie inedită, legată de valoarea celor două formaţii: ”Două echipe fantastic de bune! Dacă în iarnă se făcea o singură echipă din aceste două loturi aveam o echipă care defila, una foarte bună de Liga 3. Aşa ne batem ca chiorii, iar calitatea se diluează”.

În continuare, lupta la vârf, în Liga a IV-a Alba rămâne încinsă şi după disputarea derby-ului din ”Arini”, dintre pretendentele la promovare Şurianu Sebeş şi Mureşul Vinţu de Jos. În clasament, pe primele patru poziţii, este aglomeraţie mare.

Viitorul Sântimbru are 46 de puncte (a învins acasă cu 1-0 pe AFC Unirea Alba Iulia, meci în care portarul unirist Cătălin Suciu a irosit o lovitură de pedeapsă în minutul 16), Euro Şpring a ajuns la 44 de puncte (singura cu 5 victorii în retur), iar Mureşul Vinţu şi Şurianu Sebeş au câte 43 de puncte.

ŞURIANU SEBEŞ – MUREŞUL VINŢU DE JOS 0-0

Şurianu: V. Ignat – Rahovean, Borşoi, R. Trif, G. Toma, Trifa, I. Grozav, Coltor (71, Ad. Lăcătuş), N. Găldean (61, Cl. Marcu), P. Muntean, Val. Drăgan. Antrenor Mihai Manea.
Mureşul: N. Bănică – N. Rus (90, D. Ianc), Iclănzan, Preda, I. Tătar, Javla, Bratima (88, Samoilă), S. Culda (46, Gavrilă), M. Popa, S. Iacşa, Stoianof (90+2, Albu). Antrenor Dan Mănăilă.

Spectatori: 700; Arbitri: Ad. Comănescu (Rm. Vâlcea), D. Popa (Aiud), Fl. Potora (Ocna Mureş)
Observator: Al. Rojneai (Alba Iulia)
Jucătorul meciului: Paul Muntean (Şurianu Sebeş)

Dan HENEGAR (ALBA)