Echipa ce a reprezentat comuna Bistra a câștigat faza locală a primei ediție a Cupei Satelor, competiție fotbalistică juvenilă, dedicată fotbaliștilor din anul 2006 și mai mici, organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba, în colaborare cu FRF și AFIR, la startul căreia au fost 12 echipe din Alba.

Faza finală a avut loc la finalul săptămânii trecute, pe Stadionul “Minaur” din Zlatna, în nocturnă, la acest nivel ajungând cele patru formații câștigătoare ale grupelor, fiecare fără gol primit.

În semifinale, Ighiu a trecut după loviturile de departajare, scor 4-3 (0-0) de echipa din Crăciunelu, iar Bistra a învins Valea Lungă, cu scorul de 3-0. Același scor s-a înregistrat și în finala mică, între Crăciunelu de Jos și Valea Lungă, echipa din Lunca Târnavei urcând pe ultima treaptă a podiumului, fără a cunoaște gustul eșecului sau a primi vreun gol în timpul regulamentar.

În ultimul act, Bistra s-a impus cu scorul de 3-1 în compania echipei din Ighiu și a devenit campioană județeană, urmând a reprezenta Alba la etapa interjudețeană din primăvara anului viitor. Bistra a dat și golgheterul Cupei Satelor, pe Cătălin Balea, cel mai bun portar a fost desemnat Petru Mihăilă Andrei (Ighiu), iar cel mai bun jucător s-a dovedit Eduard Cristea (Crăciunelu de Jos).

Lotul laureatei din Munții Apuseni a fost format din Cătălin Balea, Ionuț Moga, Bogdan Goia, Ciprian Dandea, Robert Ciorea, Valentin Titu, Robert Corcheș, Dorian Ciorea, Rareș Leah, Ștefan Grecu, Ștefan Orlea, Denis Vodă, Eduard Potinteu, Răzvan Bucea, Antonio Rîșteiu și Eduard Balea. “Un rezultat frumos obținut care încununează munca mea și a acestor copiii deosebiți care sacrifică timpul lor liber pentru a se antrena. Muncim împreună de ani buni și mulțumesc tuturor copiilor cu care lucrez, părinților, echipei de la primăria Bistra și domnului primar Traian Gligor, pentru implicare și sprijin”, a precizat antrenorul Tiberiu Boca. Bistra a repurtat 4 victorii din tot atâtea meciuri, având un golaveraj elocvent, 20-1, singurul gol încasat fiind în finala cu Ighiu.

În vârstă de 45 de ani, antrenorul Tiberiu Boca are de câțiva ani rolul descoperitorului de talente în zona Munților Apuseni, începând din 2011, la Bistra și de aici fotbaliștii cu potențial sunt transferați cu acte în regulă la CS Zlatna, clubul de pe Ampoi, legându-se o colaborea prolifică între cele două cluburi, CSC Bistra și CS Zlatna. Posesor al Licenței A, Tiberiu Boca s-a întors în 2010 în România, după ce a activat timp de șase ani în Spania, la cluburi din Catalunia, UE Rapitenca și CS Amposta, la nivelul juniorilor A1 și B.

De altfel și din efectivul care a câștigat ediția inaugurală a Cupei Satelor în Alba, 6 dintre micuții fotbaliști sunt împrumutați la CS Zlatna, unde sunt pregătiți tot de Tiberiu Boca la juniorii D, în vreme ce alți 12 jucători din Bistra sunt la juniorii C

 

Articol de Dan HENEGAR (Alba)