Multiplii campioni naţionali la diverse categorii de vârstă şi reprezentanţi ai României la Campionatul Mondial de la New York din 2017, micii jucători clujeni au atras atenţia organizatorilor unora dintre cele mai importante turnee din lume.

Astfel, „U” Cluj Luceafărul a fost invitată la o competiţie în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, organizată chiar de către sponsorul principal al clubului Manchester City, liderul detaşat din Premier League. „Abu Dhabi City Cup” este programată în 23 şi 24 martie. „U” Cluj Luceafărul va merge în Emirate cu grupele 2004 şi 2005, iar în cadrul turneului se vor disputa meciuri la patru categorii de vârstă, U8, U10, U12 şi U14, zeci de echipe din toate colţurile lumii fiind aşteptate.

„Abu Dhabi City Cup” va fi la a doua ediţie, iar echipele câştigătoare de la fiecare categorie de vârstă pot visa şi la marele premiu. Se va organiza o tragere la sorţi şi formaţia care va ieşi din urnă va merge în vizită la celebra academie de fotbal a clubului Manchester City, toate costurile urmând să fie suportate de către clubul englez.

„U” Cluj Luceafărul va ajunge la Abu Dhabi cu câteva zile înainte de turneu şi va efectua antrenamente la baza de pregătire a echipei Al Wahda, antrenată de Laurenţiu Reghecampf.

Înainte de competiţia din Emirate, clujenii vor mai participa, cu grupa 2007, la un turneu în Germania. Tot în acest an, „U” Cluj Luceafărul este aşteptată şi la un puternic turneu în Spania, „cu circuit închis”, la care vor participa maxim 20 de echipe. Prin grupa 2008, clujenii vor reprezenta echipa campioană a României la această categorie de vârstă, iar adversarii românilor vor fi Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid sau FC Porto.