În perioada 23 iunie – 1 iulie, Federația Română de Fotbal trebuia să organizeze la Tărlungeni, în județul Brașov, o tabără de selecție pentru copii născuți în anul 2003. Totuși, din motive obiective, această acțiune la care trebuiau să participe 160 de juniori români a fost amânată pentru perioada 26 iulie – 5 august.

În urmă cu o săptămână, în zona Brașov-Tărlungeni au fost semnalate mai multe cazuri de meningită, unele chiar în localitatea unde trebuia să aibă loc tabăra, iar la momentul luării deciziei de a nu mai organiza această tabără, știrile din zonă nu confereau o siguranță absolută din punct de vedere medical pentru cei 160 de copii și aproape 40 de adulți care urmau să participe la acțiunea de selecție.

Federația Română de Fotbal dorește să mulțumească pe această cale tuturor celor implicați pentru eforturile unei cât mai bune organizări, unitatea de cazare care urma să găzduiască întreaga delegație făcând eforturi deosebite pentru a crește nivelul de siguranță al tuturor celor care trebuiau să ajungă la Tărlungeni.

De asemenea, mai trebuie specificat faptul că FRF a solicitat Direcției de Sănătate Publică Brașov un raport, iar răspunsul acestora a fost unul prompt, însă în care se specifica faptul că nu este în măsură să asigure în acest moment protecție sanitară totală tinerilor fotbaliști.

În aceste condiții, pentru a nu pune în niciun fel în pericol sănătatea copiilor care urmau să participe la acest eveniment, FRF a decis ca acțiunea de selecție să fie amânată până la începutul lunii august. Totuși, pentru că pe lista celor convocați se află și 25 de juniori legitimați la cluburi din străinătate, Federația Română de Fotbal a hotărât ca aceștia să fie testați conform calendarului inițial, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.