În perioada 15-17 iunie 2017, la Casa Fotbalului, sala „Nicolae Dobrin”, are loc a XXVI-a Conferință Națională de Medicină Sportivă, la care participă 150 de medici, asistenți medicali sau fizio/kinetoterapeuți din întreaga țară.

Printre participanți se regăsesc și membri ai staff-ului medical de la loturile naționale de fotbal și de la Centrele de Excelență Tricolor11.

Acest eveniment reprezintă un prim proiect în cadrul parteneriatului între Federația Română de fotbal și Societatea Română de Medicină Sportivă și este creditat cu 17 puncte EMC.

Printre cei care prezintă în fața participanților și le împărtășesc acestora din experiența lor se află și membri ai staff-ului echipei naționale de fotbal a României: dr. Șerban Damian (nutriționist sportiv), dr. Christos Papadopoulos (științele sportului), dr. Mihai Meiu (medic specialist medicină sportivă), Alin Burileanu (kinetoterapeut), Rareș Ene (științele sportului) și Silviu Ioniță (psiholog sportiv).

În cadrul evenimentului au loc și două workshop-uri: „Dynamic Tape- aplicații practice” și „Terapie miofascială – importanța fasciei în sportul de performanță”, unde participanții pot învăța principiile unor terapii moderne de la Toma Vasilescu, unul din fizioterapeuții echipei naționale de fotbal.