Ca parte a proiectului internațional de responsabilitate socială pentru copii, "Fotbal pentru Prietenie", pe 25 aprilie sărbătorim pentru prima dată și în România Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei.

Marți, 25 aprilie, ora 10:00 celebrăm educația prin sport și comunicare urmărind meciul de fotbal al copiilor din programul Școlii Sociale Sportive Real Madrid. Vor vorbi despre programul Fotbal pentru Prietenie reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și cei doi tineri ambasadori ai României – Alexandru Popa și Rareș Dumitrache.

Programul „Fotbal pentru Prietenie” este realizat de către compania Gazprom, partener oficial al FIFA la Campionatul mondial de fotbal din 2018, iar anul acesta din el fac parte 64 de țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. Programul promovează nouă valori fundamentale ale comunicării: prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, dedicarea, victoria, tradițiile și onoarea.

Unde?
Alexandreea Club Fitness & Spa, Bulevardul Basarabia 37-39, București 022114
Când?
Marți, 25 aprilie, ora 10:00

Despre programul internațional pentru copii Fotbal pentru Prietenie
Mii de participanţi din întreaga lume se alătură anual proiectului Fotbal pentru Prietenie. Aria de desfăşurare a proiectului s-a extins considerabil an de an: de la 8 ţări în 2013 la 64 de ţări în 2017. Sute de tineri fotbalişti devin ambasadorii mişcării "Fotbal pentru prietenie" şi ai valorilor sale în ţările lor. Simbolul proiectului "Fotbal pentru prietenie", Brăţara prieteniei, este purtată de peste 400 de mii de persoane din întreaga lume, incluzând copii, adulţi, sportivi şi ziarişti cunoscuţi, artişti, politicieni şi preşedinţi din diferite ţări.

Principalul eveniment din cadrul proiectului este Forumul internaţional pentru copii "Fotbal pentru prietenie", la care participă tineri fotbalişti din întreaga lume şi dezbat cu reprezentanţi ai mass-media şi cu fotbalişti cunoscuţi probleme legate de respectarea valorilor în întreaga lume. Obiectivul programului este dezvoltarea fotbalului pentru copii, promovarea toleranţei şi a respectului faţă de diferite culturi şi naţionalităţi în rândul copiilor din diferite ţări. Valorile de bază susţinute şi promovate de participanţi sunt prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradiţiile şi onoarea.

Ţările participante la proiectul din 2017 sunt: Austria, Azerbaidjan, Algeria, Argentina, Armenia, Bangladesh, Belarus, Belgia, Bulgaria, Bolivia, Brazilia, Marea Britanie, Ungaria, Venezuela, Vietnam, Ghana, Germania, Grecia, Danemarca, Egipt, India, Irak, Iran, Islanda, Spania, Italia, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Coreea de Sud, Letonia, Libia, Lituania, Macedonia, Mexic, Mozambic, Olanda, Norvegia, Pakistan, Polonia, Portugalia, Rusia, România, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Siria, SUA, Tadjikistan, Tanzania, Turkmenistan, Turcia, Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Finlanda, Franţa, Croaţia, Cehia, Elveţia, Estonia, Japonia, Africa de Sud.