Viziunea UEFA este clară și concisă în ceea ce privește incluziunea socială. Fotbalul nu este doar un sport pentru elită ci este disponibil pentru toată lumea, indiferent de vârstă, abilitate, rasă, credință, sex sau orientare sexuală.

Din partea Federației Române de Fotbal a participat Diana Pirciu, manager de responsabilitate socială, care a dezbătut situațiile existente în România în ceea ce privește persoanele cu dizabilități. De asemenea, la seminar au fost abordate teme precum fotbalul pentru nevăzători, persoane în scaune cu rotile, surzi sau cu deficiențe mintale.

,,Este impresionant să fac parte din ințiative cu un așa mare impact social. Fotbalul este un vehicul de incluziune socială pentru toți, fie jucători, spectatori, părinți, arbitrii, antrenori și copii. În cadrul semniarului din campusul KNVB, cu ajutorul experților, am avut ocazia să testăm cum se simte o persoană cu dizabilități atunci când joacă fotbal. În felul acesta, pentru puțin timp, înțelegem cât de norocoși suntem să avem acces la toate resursele și mai ales cât de important este să facem tot posibilul să facilităm accesul la fotbal tuturor”,  a declarat Diana Pirciu la finalul seminarului organizat de UEFA. 

Fotbalul oferă valori educaționale, beneficii pentru sănătate, oportunități sociale și valoare sportivă. Jocul este un mijloc minunat pentru dezvoltarea personală și sportivă.