Obiectivul principal al taberei a fost de a realiza un cantonament în jurul valorilor Graspers: pofta de viață, fairplay, lucru în echipă, perseverență, autocontrol, toate în cadrul contextului oferit de Campionatului Mondial de Fotbal, încheiat la finalul acestui weekend.

Tabăra a fost organizată cu susținerea Federației Române de Fotbal și facilitată de antrenori profesioniști și acreditați cu licențe UEFA. De asemenea, copiii au fost vizitați și de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Agenda taberei a cuprins activități dedicate fiecărei valori în parte, structurate în cele 5 zile de cantonament. O zi obișnuită a inclus două antrenamente, două activități educaționale, vizualizare și discuții pe baza meciurilor de la Cupa Mondială.

Printre surprizele taberei, copiii s-au bucurat de inspirația și experiența de joc a unui jucător profesionist, jam sessions cu instrumente neconvenționale și provocări Lego în echipă. Tabăra s-a încheiat cu un meci amical și o festivitate de premiere. 

Federația Română de Fotbal susține Asociația Graspers în primul proiect dezvoltat după tabăra de leadership sportiv, Youth Council.