Meciurile din cadrul Campionatului de fotbal s-au desfășurat pe stadionul din localitatea Dumbravita, judetul Timis, din Str. Mihai Eminescu 73.

Participante la Cupa Diversității au fost organizatiile minoritatilor nationale membre ale Consiliului Minotitatilor Nationale: Asociația Italienilor din România ”RO.AS.IT.”, Asociația Liga Albanezilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Democrată Maghiară din România, Uniunea Croaților din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor, Uniunea Democratică a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România.

Etniile: italiana, albaneza, macedoneana, a rusilor-lipoveni, germana, maghiara, croata, slovaca si ceha, ruteana, tatara turco-musulmana, elena, sarba, ucraineana.

În preziua turneului, departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României și Fundaţia “Inter-Art” Aiud, cu sprijinul Asociaţiei Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989, Timișoara și al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Timişoara a organizat expoziţia Taberei interetnice de artă contemporană Aiud 2016 “Imaginile diversităţii”. Expoziția a expus lucrări ale artiștilor plastici aparținând minorităților naționale și majorității.

Proiectul, aflat la a 3-a ediție, a cuprins o serie de manifestări, culturale şi sportive, cu scopul promovării luptei împotriva rasismului, discriminării, a promovării diversităţii etnice şi culturale în România şi pentru a încuraja oamenii să preţuiască şi să se bucure de diversitatea societăţii interculturale. (campionatul de fotbal si expoziția ,”Imaginile diversității”)