Prima ediție a Cupei Intercontinentale de Fotbal pentru Nevăzători a avut loc în perioada 26 septembrie – 2 octombrie la Kochi, în India.

În total, 10 reprezentative au participat la Cupa Intercontinentală, din Grupa A făcând parte naționalele din Costa Rica, Grecia, Egipt, Polonia și Uzbekistan, iar România s-a aflat în Grupa B, alături de India, țara gazdă, Chile, Coreea de Sud și Kazahstan.

Tricolorii au încheiat turneul fără victorie, terminând pe locul 10, după ce a pierdut meciul de clasament cu Grecia.

În partidele din grupă, tricolorii pierdut toate cele 4 partide.

La partida disputată cu India, prima pentru tricolori la Cupa Intercontinentală, înainte de start, jucătorul Cosmin Calotă a primit o plachetă din partea Federației Române de Fotbal cu ocazia a 100 de meciuri jucate pentru reprezentativa României de nevăzători.

Delegația României la Cupa Intercontinentală:

Jucători: Vlad Tofan, Cristian Șișlică (portari) – Alexandru Cucu, Cosmin Calotă, Tiberiu Păun, Emanuel Burulea, Nicolae Burulea, Florin Kovacs;
Staff: Sorin Lăpădatu (selecționer), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic), Florin Șari (oficial FRF)

Rezultatele României: 

  • India – ROMÂNIA 1-0
  • Kazahstan – ROMÂNIA 1-0
  • Coreea de Sud – ROMÂNIA 2-1
  • Chile – ROMÂNIA 2-0
  • Grecia – ROMÂNIA 1-0

Un turneu „verde”

Turneul  de la Kochi și-a propus să adopte o „politică verde”, în care organizatorii au încurajat participanții să fie cât mai responsabili pentru protejarea mediului.

Naționalele participante au fost încurajate să utilizeze cât mai puține recipiente de unică folosință, să folosească sticle reutilizabile pentru apa furnizată de la dozator și să parcurgă distanța de 300 de metri dintre hotel și terenul de joc pe jos.

De altfel, orașul însuși dorește să fie un model de sustenabilitate, aeroportul din Kochi fiind primul din lume alimentat 100% din surse regenerabile.