Ceremonia de înmânarea a premiului a avut loc miercuri, 6 septembrie 2017, la sediul FRF, în prezența reprezentanților FRF și Policy Center: Miodrag Belodedici, Membru al Comisiei Tehnice a FRF, Diana Pirciu, Specialist CSR – FRF, Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv al Policy Center, și Florin Botonogu, Președinte al fundației premiate.

Premiul, având valoarea de 50.000 euro, va susține, până în iunie 2018, activitățile sportive și de educație non-formală la care participă copiii din cadrul programului Clubul de Educație Alternativă derulat de Policy Center în cartierul Ferentari din București. Vor fi acoperite costurile echipamentelor pentru micii pasionați de fotbal, cele necesare desfășurării antrenamentelor și cantonamentelor, dar și participării la turnee de fotbal. De asemenea, vor fi organizate o serie de întâlniri cu organizații non-guvernamentale interesate de teme precum abordarea fotbalului ca metodă de incluziune socială și combaterea rasismului și a discriminării prin fotbal.

Activitățile susținute cu ajutorul acestui premiu sunt deja în desfășurare, 23 de copii care provin din familii sărace din Ferentari fiind încântați să participe la primul lor cantonament de fotbal în perioada 5-10 septembrie 2017, în județul Brașov.

Clubul de Educație Alternativă este un program al Fundației Policy Center for Roma and Minorities, care, în prezent, susține peste 300 de copii romi și neromi din cartierul Ferentari din București în lupta lor cu marginalizarea, sărăcia și deznădejdea, oferindu-le o alternativă de dezvoltare prin educație și sport.