Foto: Răzvan Păsărică

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vizitat familiile ucrainene cazate la Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei din București. Copiii și familiile lor au primit invitații la meci, iar juniorilor le-au fost oferite echipamente și mingi. Acțiunea s-a derulat în cadrul programului „Pentru fotbal, pentru viață!”.

15 copii, jucători ai clubului ucrainean Athletic Odessa, au primit echipamente și mingi de fotbal și vor avea ocazia să meargă pe Stadionul Steaua, la amicalul România-Grecia, alături de familiile cu care au venit în România.

„Mesajul nostru este unul ferm, de sprijin și solidaritate față de copii și de familiile lor, care se vor afla aici în perioada următoare. Cât veți fi aici, noi o să încercăm să fim cât mai aproape. Fotbalul este pentru noi o familie internațională și acesta este motivul pentru care ne implicăm. Ca să ajutăm copiii să se simtă cât mai bine aici, ne-am gândit să-i ajutăm să joace fotbal, pentru că acest lucru îi va aduce împreună cu alți copii”, le-a transmis Răzvan Burleanu familiilor prezente. La întâlnirea cu refugiații a fost prezent și Florin Șari, Manager CSR al FRF și coordonator al programului de ajutorare.

În cadrul acestei acțiuni, copiii au avut ocazia să-i cunoască și pe studenții Universității Naționale de Educație Fizică și Sport care îi vor antrena în următoarele trei luni. Antrenamentele vor avea loc în Complexul Tei, de două ori pe săptămână.

Pentru a ajuta refugiații ucraineni, Federația Română de Fotbal a inițiat campania „Pentru fotbal, pentru viață”, în cadrul căreia sprijină jucătorii ucraineni ajunși la noi în țară să-și continue pregătirea sportivă. Una dintre misiunile campaniei este integrarea socială și sportivă a refugiaților, iar de la începutul războiului din Ucraina, FRF a preluat 130 de ucraineni într-un demers comun cu Ministerul Sportului. Cazarea a fost asigurată în facilități ale Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și ale Ministerului Sportului.