Vineri, 6 mai, a avut loc la București Eurosfat 2016, cel mai mare forum de dezbateri europene din România, care este organizat de Asociatia Europuls, în colaborare cu mai mulți parteneri din societatea civilă. Federația Română de Fotbal a fost prezentă la eveniment prin Florin Șari, manager de responsabilitate socială şi bună guvernanță, care a luat cuvântul la panelul "Sportul: vector al integrarii sociale in politici nationale si politici europene".

Acesta a vorbit despre abordările FRF în activitățile de responsabilitate socială și despre programul de dezvoltare fotbalistică “Împreună suntem fotbal”.

“Fotbalul este, în palierul responsabilității sociale, un vehicul de mare impact și cu o deosebită forță de penetrare, care are la bază valori și cheamă la maximă responsabilitate în abordare și care are vocație educațională și de schimbare socială. Dincolo de acțiunile punctuale, foarte diverse, e importantă federalizarea tuturor stakeholderilor”, a spus Florin Șari, care a încheiat prin a aminti de programul “Împreună suntem fotbal”, care va conduce, prin diverse acțiuni și competiții, la creșterea participării în fotbal la 1,5% din populație, dând exemplu acțiunea “Transformă ulița în stadion” ca pe o accesibilizare a fotbalului pentru copiii din mediul rural.

Evenimentul a fost moderat de Lucian Mircescu, subsecretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. Au mai luat cuvântul: Valeriu Nicolae, secretar de stat la Ministerul Muncii și fondator al Policy Center for Roma and Minorities, Mihai Tomescu, Consilier al Primului Ministru pe problematica persoanelor cu dizabilități, și Mihăiță Papară, membru al echipei naționale paralimpice de iarnă. În plus, Daniel Dalton, membru în Parlamentul European, s-a adresat celor prezenți printr-o videoconferință.