Primul seminar al unei platforme unice de leadeship sportiv din România a reunit tineri cu inițiativă și a dat naștere unor idei de proiecte cu rol în dezvoltarea comunității.

Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Fotbal împreună cu Fundația Friedrich Naumann, la sfârșitul lunii iunie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, locul în care se pregătesc toate naționalele de juniori ale României.

Valorile pozitive precum fair-play, spirit de echipă, leadership, responsabilitate, respect și prietenie au fost dezbătute în cursul lecțiilor de management de proiect, strategie, comunicare și marketing de către tinerii veniți la Buftea din toate colțurile țării.

„Fotbalul este un fenomen special care are capacitatea de aduce schimbare și progres în societate. În viziunea Federației Române de Fotbal, rolul grupului de tineri este de a veni cu idei noi, de a promova schimbarea și de a pune în centrul preocupărilor de dezvoltare comunitară fotbalul și valorile lui”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Valorile sportului sunt universale. Tinerii au o voce puternică în societate, iar Youth Council este o platformă unică de leadership sportiv din România ce le oferă posibilitatea de afirmare, cunoaștere și implementare a ideilor.

În septembrie, Federația Română de Fotbal, împreună cu Fundația Friedrich Naumann, va organiza cel de-al doilea seminar Youth Council unde alți tineri se vor alătura echipei.