Casa Fotbalului a găzduit, în perioada 27-30 ianuarie, un curs de perfecționare pentru referenții zonali FRF și selecționerii de la loturile de juniori ale României.

Acest seminar a avut ca scop instruirea reprezentanților FRF pentru eficientizarea procesului de Scouting în care aceștia sunt implicați.

Prezentările au fost susținute de Colin Chambers, director al International Profesional Scouting Organisation, care a venit în România la invitația managerului operațional al loturilor de juniori ale României, Vlad Munteanu.

La deschiderea cursurilor a fost prezent și directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, cel care a subliniat în discursul său importanța procesului de Scouting la nivel juvenil și nu numai:“Este pentru prima dată când Federația Română de Fotbal organizează un asemenea curs, care ne va ajuta să găsim răspunsuri în activitatea noastră. Mă bucur că primiți aceste informații, iar FRF vrea să fie mereu aproape de colaboratorii săi oferindu-le șansa perfecționării la cel mai înalt nivel!”.

De asemenea, în prima zi a acestora cursuri printre invitați s-a aflat și selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, managerul departamentului de scouting FRF, Ion Geolgău, Lucian Sănmărtean, manager sportiv al loturilor de juniori, și Dumitru Dumitriu, membru al Comisiei Tehnice FRF.

La finalul cursurilor organizate la sediul FRF toți cei prezenți au primit diplome de absolvire chiar din partea lectorului Colin Chambers. Acesta a declarat: “În acest domeniu, micile detalii fac diferența. Scopul principal al unui scouter nu trebuie să fie să găsească un număr cât mai mare de jucători, ci să găsească jucătorii de cea mai bună calitate. Acesta e misiunea unui scouter pentru juniori, nu uitați că atunci când propuneți un jucător reputația voastră este în joc!”.

“E prima dată când se organizează la FRF un asemnea curs. Am primit un feedback pozitiv din partea tuturor participanților, toți au fost încântați de această experință. Ne dorim ca pe viitor să mai organizăm astfel de cursuri pentru o cât mai bună dezvoltare în acest domeniu pentru toți referenții și antrenorii FRF”, a spus managerul departamentului de scouting FRF, Ion Geolgău.