Federatia Romana de Fotbal

Vineri, 21 decembrie, secretarul general al FRF, Radu Vișan, a transmis o sesizare Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, în urma declarațiilor domnului George Becali (în calitate de oficial asimilat clubului FCSB) din data de 20 decembrie.

Prin aceasta se solicită efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispozițiile art. 52 și art. 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură de a afecta imaginea fotbalului și constituie chiar fapte discriminatorii.

Federația Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații (care nu sunt demne de a fi reproduse) despre un sport aflat în continuă dezvoltare în țara noastră. Fotbalul feminin cunoaște o creștere impresionantă în ultimii ani, nu doar în România, ci și la nivel mondial. Iar obiectivul FRF este ca fotbalul feminin să devină în cel mai scurt timp sportul feminin de echipă cel mai practicat în România.

În același timp, FRF le reamintește tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranța și rasismul nu sunt acceptate.