Federația Română de Fotbal constată că promovarea falselor informații cu privire la echipa națională continuă în Gazeta Sporturilor și dorește să clarifice situația, încă o dată, pentru corecta informare a suporterilor români.

Selecționerul Cosmin Contra are un contract ferm cu Federația Română de Fotbal, aflat în desfășurare, astfel că FRF nu a contactat niciun alt antrenor în vederea numirii ca selecționer, acum sau la finalul mandatului lui Cosmin Contra. Avem încredere în actualul selecționer și considerăm că respectul trebuie să constituie totdeauna un principiu esențial în relațiile dintre toți cei implicați în fenomenul fotbalistic.

Informațiile false, publicate azi de GSP cu o certitudine dezarmantă, conturează o realitate eronată pentru publicul românesc: “Marius Șumudică, în locul lui Cosmin Contra la „națională”!, “au existat discuții”, “discuțiile preliminare cu oficiali FRF”. Nimic adevărat, FRF nu a discutat cu niciun antrenor numirea ca selecționer la finalul mandatului lui Cosmin Contra sau înlocuirea acestuia cu un alt tehnician.

Din păcate, episodul de azi reprezintă o continuare a campaniei GSP de dezinformare cu privire la activitatea FRF și accentuată în ultimele luni pe activitatea echipei naționale. De la certuri în vestiar inventate periodic la salarii cu valori false, de la oferte inexistente pentru Cosmin Contra până la întreținerea unui climat dominat de vrajbă și conflicte acolo unde e nevoie tocmai de liniște și adevăr pentru construcție și performanță. Parcursul tricolorilor reprezintă un interes comun, al tuturor românilor, indiferent de profesiile pe care le avem.
Reiterăm rugămintea de a se verifica informațiile direct la sursă, cel puțin atunci când FRF și echipa națională fac obiectul abordării jurnalistice.