Invitat special la Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal din data de 17 aprilie, Per Omdal a vorbit despre activitatea FRF în domeniul fotbalului de bază.

Per Ravn Omdal, fost președinte al Federației Norvegiene de Fotbal, fost vicepreședinte UEFA și membru în Comitetul Executiv al forului de la Nyon, este în prezent ambasador UEFA al programului Grassroots. Norvegianul le-a vorbit celor prezenți la Adunarea Generală despre dezvoltarea fotbalului de bază în România, evidențiind două competiții: Cupa Satelor și Cupa Tymbark Junior.

“Sunt bucuros, în calitatea pe care o am, să vă felicit, domnule președinte, și pe toți membrii Federației Române de Fotbal pentru activitatea pe care ați depus-o în sprijinul  fotbalului de bază. În ultimii 5 ani, ați realizat o creștere remarcabilă în acest domeniu, iar lucrul acesta a fost observat de UEFA și de celelalte asociații europene de fotbal. Așa cum am văzut, lucrul acesta s-a realizat printr-o muncă asiduă, bine structurată, prin crearea de 20 de competiții noi pentru copii. Vreau să amintesc aici de Cupa Tymbark Junior și de Cupa Satelor. De asemenea, Federația Română de Fotbal a realizat lucruri bune în domeniul educației sportive. Vreau să vă felicit că susțineți fotbalul de masă pentru a crește nivelul de popularitate al acestui sport”, a spus Omdal.