Federația Română de Fotbal te invită să votezi unul din cele trei proiecte de dezvoltare a fotbalului românesc la nivel de copii și juniori din planul de acțiuni al FRF. Proiectul cu cele mai multe voturi din partea fanilor va deveni prioritar și va primi ca finanțare profitul obținut de FRF cu ocazia partidei România – Muntenegru. Cumpără un bilet la meciul “tricolorilor”, votează proiectul pe pagina de Facebook a echipei naționale și investești direct în viitorul fotbalului românesc!

Această inițiativă face parte din planul de măsuri propus de Administrația FRF și va fi repetată la fiecare joc de pe teren propriu din preliminariile Campionatului Mondial 2018.

Cele trei propuneri de proiecte de dezvoltare a fotbalului sunt:

1. Construirea unui centru de pregătire fizică și recuperare pentru toate loturile naționale, în cadrul Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia.
Beneficiind de experiența lui Christos Papadopoulos, antrenor secund al echipei naționale și Doctor în Științele Sportului, Federația Română de Fotbal își dorește să le ofere juniorilor, dar și tuturor fotbaliștilor profesioniști un centru la cele mai înalte standarde, cu dotări de ultimă generație. Totul din dorința de a găsi soluții la probleme din domeniul pregătirii fizice, unul în care fotbalul românesc trebuie să progreseze.

2. Crearea unui sistem de burse pentru formarea unui grup de elită compus din antrenori pentru juniori.
Una dintre cele mai importante perioade din cariera unui fotbalist trebuie gestionată de un staff cu experiență și cu o pregătire specială. Odată cu noua viziune privind formare copiilor și juniorilor, Federația Română de Fotbal propune un curs intens de specializare în antrenarea celor mici, considerată o știință aparte, care va fi finalizat cu un stagiu la academii de copii și juniori celebre din Europa.

3. Tabere de iarnă/vară pentru cei mai talentați copii cu vârsta între 12 și 14 ani.
Investiția în cele mai tinere generații este esențială, iar coborârea nivelului de selecție până la vârsta de 12 ani reprezintă un obiectiv al Federației Române de Fotbal. În timpul pauzelor competiționale, propunem o pregătire centralizată pentru tinerii jucători într-o locație care oferă toate facilitățile necesare performanței.

Proiectele pot fi votate până vineri, 2 septembrie, pe pagina de Facebook a Echipei Naționale de Fotbal a României, AICI!