”Tricolorele” Under 19 au disputat două partide de verificare, miercuri și vineri, în fața reprezentativei similare a Moldovei (6-1 și 2-2), în timp ce naționala de senioare a jucat joi un amical tot în fața Moldovei (5-0). Pregătirea loturilor feminine s-a desfășurat la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, iar partidele s-au disputat la Buftea.
 
La aceste acțiuni, jucătoarele României au avut-o alături și pe Ștefania Bărăscu, studentă la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Kinetoterapie, și voluntar FRF. Timp de câteva zile, ea a îndeplinit rolul de colaborator al staff-urilor medicale ale celor două selecționate care au coordonat activitatea specifică pe perioada cantonamentelor și în timpul jocurilor.
 
”A fost ceva nou pentru mine, o provocare. M-a bucurat faptul că atât fetele, cât și cele două staff-uri m-au primit cu brațele deschise. În mare parte știam despre activitatea din timpul unui cantonament de pregătire. Am avut ocazia de a cunoaște și de a lucra cu oameni ce duc în spate o experiență bogată, oameni nerăbdători de a-ți împărtăși din secretele meseriei lor. Pot spune că această experiență reprezintă un început de drum pentru mine. Prin acțiunea de voluntariat la care am participat mi-am demonstrat singură că nu întâmplător am ales facultatea ale cărei cursuri le urmez. Le doresc fetelor mult succes, pentru că sunt minunate!, și sunt sigură că vor duce fotbalul feminin din România cât mai sus”, a spus Ștefania Bărăscu, voluntar FRF. 
 
Acest proiect contribuie la îndeplinirea Obiectivului strategic nr. 2 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Creșterea substanțială a numărului de practicanți și de persoane implicate în fenomenul fotbalistic – fotbal pentru toți”, prin obiectivul specific 2.2, ”Implicarea și încurajarea participării în fenomenul fotbalistic”, având în planul de acțiuni ”creșterea numărului de persoane implicate în acțiuni de voluntariat”.

Foto: Mediafax / Marius Dumbrăveanu