Ca urmare a situaţiei speciale apărute la meciul cu Finlanda, care se va disputa cu porţile închise, regimul acreditărilor a suferit mai multe schimbări, pe baza recomandărilor făcute de UEFA.
 
Astfel, unităţile media şi persoanele care nu s-au mai acreditat în această campanie pentru calificarea la EURO 2016 a echipei naţionale nu vor primi acreditare pentru meciul cu Finlanda. Totodată, unităţile media şi persoanele care au primit acreditări la meciurile anterioare ale echipei naţionale, dar nu s-au prezentat în mod repetat pentru a le ridica nu vor primi acreditare pentru meciul cu Finlanda
 

MASA PRESEI:

– Televiziunile nedeţinătoare de drepturi: maxim şase (6) jurnalişti (echivalentul a trei echipe de filmare)
 
– Posturile de radio nedeţinătoare de drepturi: maxim două (2) persoane.
 
– Cotidianele naţionale de sport: maxim patru (4) acreditări

 

– Cotidianele naţionale cu rubrici de sport şi agenţiile de presă: maxim trei (3) acreditări

 

– Cotidianele naţionale fără rubrici de sport: maxim două (2) acreditări

 
– Site-urile de sport: maxim două (2) acreditări
 
– Alte site-uri fără specific de sport: o (1) acreditare
 
– Presa din provincie: maxim două (2) acreditări pe unitate media
 

FOTO:

– Cotidianele naţionale de sport: maxim trei (3) acreditări

 

– Cotidianele naţionale cu rubrici de sport şi agenţiile de presă: maxim două (2) acreditări

 

– Cotidianele naţionale fără rubrici de sport: o (1) acreditare

 
– Site-urile de sport: maxim două (2) acreditări
 
– Alte site-uri fără specific de sport: o (1) acreditare
 
– Presa din provincie: o (1) acreditare
 
ÎN SEARA ZILEI DE 30 SEPTEMBRIE, LISTA SOLICITĂRILOR VA FI TRIMISĂ SPRE APROBARE LA UEFA, REPARTIZAREA FINALĂ URMÂND SĂ FIE ANUNŢATĂ PE SITE-UL FRF, PE 2 OCTOMBRIE.
 
Rugăm unităţile media şi persoanele care vor solicita acreditări pentru meciul cu Finlanda să ţină cont de regulile mai sus menţionate şi să respecte cu stricteţe termenul limită de 30 septembrie, ora 12:00 pentru trimirea solicitărilor. Orice solicitare venită după termenul limită nu va fi luată în considerare.
 
 

 
Pe 8 octombrie, la București, pe Arena Națională, de la ora 21:45, este programat meciul România – Finlanda, iar pe 11 octombrie, de la ora 17:00, la Torshavn, ”tricolorii” vor întâlni Feroe în ultimul meci din grupa de calificare la Campionatul European.
 
Începând de azi și până pe 30 septembrie, ora 12:00, reprezentanții presei scrise și ai posturilor nedeținătoare de drepturi TV sunt rugați să trimită solicitările de acreditări nominale pentru cele două partide la adresa de e-mail paul.zaharia@frf.ro.
 
Jurnaliștii care vor călători în Insulele Feroe pentru meciul din preliminariile EURO 2016 sunt rugați să nu se cazeze la hotelul Foroyar din Torshavn la care va sta delegația României.
 
Lista jurnaliștilor acreditați la cele două evenimente va fi afișată pe FRF.ro pe 1 octombrie. Detalii despre remiterea acreditărilor vor fi comunicate ulterior pe același site.