UPDATE | Expertul autorizat în siguranța construcțiilor chemat de Federația Română de Fotbal la baza de la Mogoșoaia și-a încheiat concluziile inspecției. Expertul tehnic a constatat că ”imobilul nu a fost afectat din punct de vedere al structurii de rezistență, astfel încât se poate trece la demararea lucrărilor de reparații locale, pentru punerea în siguranță și a confortului în exploatarea imobilului”.  

În câteva zile se vor realiza reparațiile necesare și Centrul va deveni complet funcțional. Toate utilitățile sunt deja operaționale.


Din cauza debitului mare de precipitații, conducta principală de scurgere a cedat. Apa s-a infiltrat în plafonul din zona recepției hotelului și a provocat căderea unor plăci din tavanul fals de regips. Ca măsură imediată s-a întrerupt voluntar alimentarea cu curent electric.

În hotel erau cazați jucători provenind de la echipa națională de futsal a României și de la loturile U16 ale României și Irlandei. Siguranța lor nu a fost niciun moment în pericol. Cu toții au fost evacuați din clădire pe scările auxiliare ale imobilului, una interioară și alta exterioară. Operațiunea de evacuare a funcționat conform planului pentru situații de urgență.

 
Scările auxiliare, prima exterioară, iar cea din dreapta interioară (21.09.2017)

La fața locului au fost chemați reprezentanți ai ISU, Poliției și ai autorităților publice. În urma recomandărilor acestora, toți sportivii și personalul bazei au fost evacuați. Baza de la Mogoșoia nu mai era funcțională din cauza lipsei energiei electrice. Jucătorii au fost cazați la un hotel din apropiere.

Astăzi de dimineață a început evaluarea pagubelor produse de intemperii. În afara tavanului fals căzut s-a constatat inundarea mai multor spații de la demisol: sala de forță, vestiare, magazie materiale, cabinet medical, birouri. Personalul bazei a început evacuarea apei. În paralel se realizează un audit tehnic al instalațiilor de energie electrică și alimentare cu apa. Reprezentanții Distrigaz au verificat deja traseele de gaz și și-au dat acordul pentru repornirea instalației.

Reprezentanții ISU nu au constatat probleme de structură, dar Federația Română de Fotbal a solicitat și unui expert independent în siguranța construcțiilor un raport de constatare.

 
Tavanul fals căzut miercuri seara va fi reparat, iar apa infiltrată în sala de forță a fost evacuată (21.09.2017)