Candidatura UNITED 2026 a fost prezentată și Federației Române de Fotbal de către președintele Federației de fotbal a SUA, Carlos Cordeiro.

Alături de președintele Răzvan Burleanu, la întâlnirea cu oaspetele american au mai luat parte Florin Șari, manager EURO 2020, și Răzvan Mitroi, manager comunicare.

Candidatura de grup a Mexicului, Statelor Unite ale Americii și Canadei a primit un punctaj foarte bun din partea evaluatorilor FIFA întrucât are câteva cifre foarte spectaculoase:

• UNITED 2026 a prezentat 23 de stadioane ca posibile arene gazdă (3 în Mexic, 3 în Canada și 17 în SUA), toate construite la standarde FIFA și deja funcționale. Era nevoie de 16 arene.

• În apropierea acestor stadioane au fost identificate 150 de baze de antrenament pentru cele 48 de țări participante. Fiecare bază are în jurul său între 3 și 20 de variante de cazare.

• UNITED 2026 estimează cheltuieli de 3 miliarde de dolari pentru organizarea CM 2026, dar și venituri de 14,5 miliarde dolari. Profitul competiției ar fi, așadar, de peste 11 miliarde de dolari, ceea ce ar fi o cifră record pentru un turneu final.

Cele trei țări însumează o populație de 500 milioane de locuitori, iar candidatura pentru CM 2026 se derulează sub sloganul ”Football for All”.