Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu l-a prezentat oficial în această dimineaţă pe doctorul Christos Papadopoulos (42 de ani), un reputat specialist format în şcoala germană, care va ocupa funcţia de şef al departamentului pregătire fizică din FRF.

Doctor în Științele Sportului, Christos Papadopoulos şi-a început cariera de practică în fotbal la Schalke 04, coordonând aproape un deceniu zona de pregătire și recuperare fizică și colaborând cu antrenori precum Jupp Heynckes, Huub Stevens și Marc Wilmots, actualul selecționer al Belgiei. În această perioadă, Schalke a fost de trei ori vicecampioană în Bundesliga, a câștigat Cupa Germaniei și a participat în Liga Campionilor.

În ultimii 5 ani a activat cu aceleași responsabilități la Stuttgart, coordonând specialiști în nutriție sportivă, psihoterapie sportivă, pregătire fizică și recuperare medicală în mandatele unor antrenor ca Armin Veh și Bruno Labbadia.

”Începând de astăzi, avem alături de noi un specialist care va coordona pregătirea și recuperarea fizică la nivelul echipei naționale, cât și la nivelul tuturor celorlalte loturi reprezentative. Menirea lui este să optimizeze aceste procese, să implementeze o strategie prin care să ne apropiem la aceste capitole de țările cu cele mai mari performanțe în fotbal. Acest nou post pe care îl creăm va avea între atribuții și fixarea unei strategii de pregătire și recuperare fizică pentru Centrele de Excelență Tricolor11, va implementa tehnici și programe moderne, adaptate și performante” a declarat preşedintele Răzvan Burleanu despre noul membru al staff-ului echipei naţionale.

”Sunt onorat de încrederea acordată de Federaţia Română de Fotbal şi de misiunea care mi-a fost încredinţată. Nu există o altă federaţie din Europa care să aibă un astfel de proiect care să conceptualizeze performanţa şi motricitatea în fotbal. Am lucrat ani buni cu echipe de club, la care am făcut munci de pionierat în ceea ce priveşte pregătirea fizică. Am contribuit personal la dezvoltarea acestui domeniu. Acum vreau să ofer din experienţa mea şi la nivel de naţională, iar această şansă mi s-a oferit de către Federaţia Română de Fotbal” a declarat Christos Papadopoulos în cadrul conferinţei de presă de astăzi.