Programul, demarat în 2011, se află la a 4-a ediție, fiind considerat un succes de către reprezentanții UEFA.
 
”Acest program reprezintă modalitatea excelentă prin care se permite schimbul de experiență și cunoștințe, de care beneficiază atât UEFA, cât și persoana și asociația pe care o reprezintă. Este de asemenea util asociațiilor membre ca parte în evoluția procesului de licențiere și în pregătirea viitoarei generații de manageri de licențiere”, precizează Andrea Traverso, Head of Club Licensing & Financial Fair Play la UEFA. 
 
Forul de la Nyon solicită federațiilor să propună angajați pentru specializarea în domeniul licențierii cluburilor și fair play-ului financiar. Anual, doar unul dintre aceștia este ales pentru un internship ce durează 12 luni, finanțat de UEFA. 
 
Principalele sarcini ale reprezentantului FRF, Mariana Trandafir, vor fi legate de procesul de licențiere și vor include asistarea licențiatorilor în implementarea sistemului de licențiere la nivel domestic, în revizuirea regulamentelor naționale de licențiere și în pregătirea raportului privind licențierea cluburilor, dar și asistarea auditului realizat la nivel național.
 
INTERVIU. Mariana Trandafir, 35 de ani, a absolvit Facultatea de Drept și a lucrat, pe rând ca referent, consilier juridic și director adjunct în cadrul unei companii din mediul privat. Din august 2013 lucrează pentru Federația Română de Fotbal.
 
– Cum ați primit vestea că ați fost persoana selectată de UEFA dintre toate nominalizările federațiilor europene?
– Recunosc, a fost o surpriză! Sunt bucuroasă, văd acest pas ca pe o mare oportunitate și cred că va fi mai mult decât benefic schimbul de experiență. Mulțumesc conducerii federației pentru că m-a nominalizat în cadrul acestui program și pentru că a avut încredere să facă această nominalizare.
 
– Va fi prima vizită la Nyon?
– Da, și va fi o perioadă de activitate intensă și lungă, de un an. Mă simt onorată că am fost selectată să mă alătur echipei de profesioniști de la UEFA. Sunt entuziasmată, abia aștept să încep! Deja au fost începute formalitățile pentru obținerea permisului de muncă. 
 
– Cum credeți că va fi următorul an?
– E o provocare, iar mie îmi plac provocările. În cele 12 luni sper să acumulez cunoștințele necesare pentru a le putea aplica apoi și la nivel național.