Competiţia se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României, la eveniment participând echipele de fotbal reprezentative ale Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o selecţionată a militarilor americani de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.
 
”Federația Română de Fotbal încurajează prin proiecte dedicate practicarea jocului de fotbal în unitățile militare. Creșterea numărului de jucători, de toate vârstele, este parte componentă a strategiei Federației care dorește reașezarea unui climat favorabil practicării fotbalului și o revitalizare a acestei activități. Dorim performanța în fotbal și pentru asta avem nevoie de tot sprijinul, pe toate nivelele de reconstrucție: de la grassroots la echipele de vârf și la Națională, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.
 
Competiția se va desfășura în sistem grupă, pe teren sintetic (40 x 20 metri), 6 contra 6, 15 minute repriza. La festivitatea de premiere, ce va avea loc la ora 15:00, va fi prezent și președintele FRF, Răzvan Burleanu.